Buscador per paraules clau
05 juny 2020

El Consell Comarcal activarà una Comissió de Comerç i Restauració per abordar els efectes de la Covid-19 en aquest sector

Els responsables municipals de Comerç dels ajuntaments del Vallès Occidental i del Consell Comarcal han iniciat un treball conjunt per valorar i plantejar conjuntament la creació d’un espai de cooperació que permetin afrontar les conseqüències de la Covid-19 al sector del Comerç i la Restauració. Fins al dia 3 de juny s’havien registrat al Vallès Occidental 10.519 ERTO amb 92.827 persones afectades i d’aquestes, 16.460 són del sector del comerç i 11.320 de l’hostaleria (el 12,5% i 8,4% respectivament del total de Catalunya). Aquest dijous 4 de juny s'ha fet la trobada entre els ajuntaments i el Consell Comarcal.

La complexitat de la situació ha posat de manifest la conveniència de trobar mecanismes per treballar plegats en la cerca i posada en marxa d’idees i recursos de suport. Els ajuntaments han considerat que és una necessitat dels sectors i del moment, i que és necessari tant la creació d’espais per compartir experiències entre els 23 municipis com per activar mecanismes de col·laboració públic-privada en els que les administracions locals i els agents socials i econòmics del sector sumin esforços per desenvolupar mesures de xoc i definir línies de recuperació. Amb aquesta visió, es treballarà de forma específica el sector del Comerç i la Restauració creant durant les properes setmanes una Comissió de Comerç i Restauració.

El vicepresident del Consell i conseller de l’àrea de Desenvolupament econòmica, industrial i treball, Xavier Garcés, valora “de forma molt positiva la predisposició de tots els municipis de la comarca per l’engegada d’aquest treball en comú en el sector de comerç i restauració”. Garcés afegeix que “aquest espai de concertació permetrà analitzar les particularitats del sector i donar una empenta a nivell comarcal respectant al màxim l’autonomia local. El Consell Comarcal té una llarga experiència en espais de concertació en el sector industrial, que serà aprofitada en aquest nou àmbit demanat pels municipis”.

En el decurs de la reunió s’ha produït un primer intercanvi d’informació sobre les mesures urgents posades en marxa en els municipis, entre les que destaquen: el treball amb les associacions de comerciants per abordar necessitats, ajuts en format de microcrèdits, creació d’espais d’informació i promoció del comerç local, facilitar material de seguretat i higiene, Apps o eines de suport per a la localització de comerços, la compra on line o el servei a domicili, recolzant així la digitalització dels sectors.

S’ha destacat de manera generalitzada la necessitat de millorar el nivell de digitalització del sector. També es considera important treballar en aprofitar i consolidar l’oportunitat que ha comportat el confinament, que ha permès augmentar el coneixement i la valoració del comerç local i de proximitat. Finalment es posa en consideració la necessitat de tenir en compte les diferents necessitats que es poden donar segons barris o municipis.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail