El 88% de les atencions realitzades han estat per a acompanyament emocional i s’ha detectat entre aquestes la necessitat d’un acompanyament especial el ens processos de dol sense comiat. Des del servei també s’ha pogut fer acompanyament a 656 persones que viuen soles a les quals s’ha fet un seguiment durant tot aquest període.
Les persones que hi truquen expressen estats físics, anímics, situacions d’angoixa, tristesa o fins i tot incapacitat de la gestió emocional a casa amb insomni o ansietat. També es fa suport als ajuntaments en la seva tasca de seguiment de les persones més vulnerables. En aquest vessant, cal destacar el seguiment que s’està fent a persones grans que es troben en situació de vulnerabilitat.
Grups d’Ajuda Mútua al Dol sense comiat
També segueixen en actiu els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) al Dol sense comiat amb la finalitat compartir l’experiència vital -el dol sense comiat- i millorar l’estat emocional de qui el pateix, compartint, donant i rebent suport del propi grup i socialitzant les experiències des d’una perspectiva de salut comunitària.
Els GAM estan dirigits a qualsevol persona o grup familiar resident a la comarca que pateixi una situació de dol davant la pèrdua de persones properes sense haver tingut la possibilitat d’un comiat i que necessiti expressar les seves emocions i cercar estratègies per superar la pèrdua. El Consell Comarcal ha format un equip de professionals de l’àmbit social per tal que puguin fer de dinamitzadors/es d’aquests grups que amb mitjans telemàtics acompanyaran en les estratègies de gestió del grup.
El servei és gratuït i per poder participar-hi es pot demanar a la línia gratuïta 900 29 35 34 o bé escriure un correu electrònic a l’adreça ccvoc.benestar@ccvoc.cat.