Buscador per paraules clau
27 febrer 2020

El primer SIE del Vallès Occidental permetrà una atenció integral i més especialitzada per a les víctimes en situació de violència masclista

El Vallès Occidental compta a partir d’ara amb un Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), un centre on s’atendrà les dones de la comarca i els seus fills i filles que siguin o hagin estat víctimes de la violència masclista. Es tracta d’un servei especialitzat, de segona línia, en el qual es derivaran les víctimes de violència masclista un cop hagin passat pels SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), però que necessitin una atenció i una recuperació especials i personalitzades.

El Consell Comarcal va ser present a l’acte d’inauguració del centre, situat al centre de Sabadell, al número 26 del carrer de les Valls. L’equipament va ser inaugurat pel Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies del govern la Generalitat, Chakir el Homrani, el passat dimecres 26 de febrer.

Aquest equipament, el primer que es crea a la comarca, està format per psicòlegs i educadors/es socials que ofereixen un acompanyament a les víctimes i una atenció integral durant tot el procés de recuperació.

En els vuit centres SIE que hi ha actualment en tot l’àmbit català, el 2019 es van atendre 4.933 víctimes de la violència masclista. A la nostra comarca es preveu una xifra d’entre 700 i 800 víctimes ateses (entre dones i els seus fills i filles) en el període d’un any, segons va apuntar el conseller Chakir el Homrani.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail