Els projectes participatius estan ideats i desenvolupats pels treballadors i les treballadores del Consell Comarcal, i es duen a terme al llarg de tot l’any. Aquest és el quart any consecutiu que el Consell Comarcal destina part del seu pressupost a projectes impulsats pels treballadors i treballadores de la casa. Uns projectes que responen a la millora de serveis, projectes o activitats en col•laboració amb altres entitats del territori, i per tant, amb beneficiaris externs al Consell Comarcal. D’altres tenen un carácter intern i s’adrecen a millorar o incorporar noves formes de fer, de col·laborar, que aportin valor afegit, complementin, millorin o ampliïn l’abast dels procediments, serveis, projectes o activitats que es porten a l’entitat.
En aquesta ocasió s’han presentat els cinc projectes següents:
Els projectes són els següents:
Educar en el conflicte. El projecte “Educar en el conflicte” contempla la realització de 12 tallers per alumnes de la comarc en els quals es treballi l’educació en el conflicte i cultura de la Pau. L’objectiu d’aquests tallers és que l’alumnat pugui desenvolupar les competències socioemocionals imprescindibles per establir relacions pacífiques en qualsevol àmbit de la vida i per contribuir en la construcció de pau en la comunitat.
(Re)gènere(m) En aquest projecte es vol treballar la igualtat de gènere, des de la idea que la perspectiva de gènere és un element bàsic de garantia de igualtat entre homes i dones i la superació de les desigualtats. Es vol introduir aquesta perspectiva de gènere a totes les àrees de treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb les seves especificitats, tant pel que fa a la forma (llenguatge no sexista ni androcèntric) com al contingut (com implementem la nostra feina i a qui ens dirigim).
Enfocant la vida. L’acció “Enfocant la vida” va dirigida als i les joves amb els quals es treballa des del Consell Comarcal en el marc de l’EAIA i des del programa Singulars. L’objectiu d’aquest projecte és que, aquestes persones, a través de la fotografia, treballin els seus punts de vista sobre qüestions quotidianes i d’identitat. També es pretén formar-les en fotografia, per una possible posterior sortida laboral.
Carpooling. Amb el projecte “Carpooling” es vol fomentar l’acció de compartir cotxe entre els companys i companyes de feina. En aquest sentit, la finaltat és crear una app per a les persones que treballen al Consell Comarcal per a quan hagin de venir i marxar de la seu del Consell. D’aquesta manera, es pretén reduir les emissions de CO2 i els costos associats a la mobilitat.
Cohesió de l’oci. Amb “Cohesió de l’oci” es volen promoure jornades, activitats de team building i espais que fomentin la cohesió, la socialització i l’establiment de vincles de confiança i suport entre tot el personal del Consell per aconseguir una major eficiència i un treball en equip.