D’aquesta prova pilot s’ha conclòs que les empreses més digitalitzades corresponen als sectors del metall, la indústria química i la indústria tèxtil. I, pel que fa als resultats extrets, de les 28 empreses de la comarca que han participat, el 86% presenten un nivell inicial o baix d’implementació de tecnologies digitals. Només 4 presenten un nivell avançat, unes empreses que estan realitzant grans inversions en tecnologies disruptives per a la seva supervivència a nivell competitiu a llarg termini. Els resultats de baix nivell de maduració són ajustats als perfils de les empreses seleccionades amb la col·laboració dels ens locals participants, apostant per intervenir amb la voluntat també de sensiblitzar i animar a la transformació i innovació d’aquest teixit industrial.
Per tal d’implementar la indústria 4.0 s’assessora les empreses en mesures, com: la redifinició del model de negoci, el desenvolupament de nous productes més sostenibles, l’automatització dels processos, la vinculació al territori, la integració horitzontal, la formació específica digital i la millora de la traçabilitat dels processos amb sistemes de gestió. En aquest sentit, actualment s’estan facilitant recursos i eines per ajudar en el procés de transformació tecnològica a les empreses que presenten més oportunitats i interessos reals en aquest camp.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha dut a terme aquesta prova pilot amb la col·laboració de 8 municipis de la comarca que han participat aquest 2019: Barberà del Vallès, Castellbisbal, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Vacarisses i Viladecavalls.
Aquesta iniciativa ha comptat també amb la col·laboració i implicació de la Unitat d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, així com amb la participació dels centres tecnològics i universitats com entitats impulsores de la mesura.