Junt amb el Vallès Circular es van presentar també les experiències de Circular Oslo, l’Agència Nacional de Medi Ambient de Singapore i propostes d’empreses i consultories. El president del Consell Comarcal va fer referència al context comarcal en el qual es desenvolupa el Vallès Circular i va destacar el seu caràcter territorial i col·laboratiu, orientat al treball en xarxa i la incorporació de coneixements i recursos. Ignasi Giménez va destacar “la necessitat de construir ciutats circulars sota els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides” i va assegurar que “cal posar la tecnologia smart al servei del desenvolupament sostenible”.
El president del Consell Comarcal ha ressaltat “la importància de treballar en favor de l’economia circular, a nivell ambiental per donar una resposta als reptes del planeta, a nivell econòmic per aprofitar l’oportunitat per la creació de nous negocis i d’ocupació i a nivell social per millorar les condicions de vida i el benestar de les persones” i va afegir que “les administracions locals són clau per promoure el canvi i la transformació en entorns urbans. Tenen un gran poder per aconseguir canvis significatius en els hàbits de consum i les dinàmiques del mercat a través de la definició de polítiques locals favorables i la incorporació dels principis de circularitat en la prestació de serveis i organització d’activitats educatives, comunitàries, culturals… i mitjançant la compra pública o la gestió urbanística i d’infraestructures.”
Recentment, la iniciativa Vallès Circular ha estat reconegut amb el premi BASF com a millor pràctica d’Economia Circular a Espanya, en la categoria de “millor iniciativa pública”. El premi està impulsat per l’empresa BASF junt amb el Club de Excelencia en Sostenibilidad.