Aquesta metodologia de treball ha estat experimentada enguany en el projecte singular “Industrialitza’t i transforma el teu futur” amb 150 joves i el resultat ha estat molt positiu, fet que ha incentivat el coneixement de l’equinoteràpia als i les professionals que acompanyen aquests/es joves, per tal de fer una millor atenció.
Els tècnics i tècniques, amb aquest taller, han adquirit eines i mètodes de treball que poden ajudar a les persones joves a canviar la seva actitud envers la seva situació laboral i la recerca de feina. A través dels cavalls es treballen més les emocions i s’aconsegueixen trencar barreres i reticències. També fomenta la cooperació i el treball en equip i s’evidencien els rols de les persones: qui és més cooperatiu o qui és més líder, per exemple.
I és que els cavalls tenen la capacitat de reflectir l’ésser humà. El nostre comportament en la vida laboral i personal queda reflectit en la forma de relacionar-nos amb el cavall, ja que no els podem enganyar; perquè, per supervivència, aquests animals tenen una gran capacitat per llegir el llenguatge corporal.
De manera que les persones treballen d’una forma totalment honesta i queden al descobert les capacitats reals de cadascú, motivant un canvi d’actitud en el jovent que tenen dificultats per accedir al món laboral o continuar el seu itinerari formatiu.