Buscador per paraules clau
20 febrer 2019

El Consell Comarcal presenta el projecte “Avant de manger, je me lave les mains” com a bona experiència a les jornades de cooperació pública del Fons Català de Cooperació

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha presentat aquest dimarts a Barcelona la seva experiència en matèria de cooperació tècnica directa amb el projecte “Avant de manger, je me lave les mains”, en el marc de les jornades sobre cooperació pública, organitzades pel Fons Català de Cooperació.

La intervenció del representant del Consell Comarcal, Lucio Gat, ha anat adreçada a compartir amb les persones assistents els mètodes utilitzats pel desplegament del projecte “Avant de manger, je me lave les mains”  impulsat pel Consell Comarcal i que l’any passat va ser secundat també pel Consell Comarcal del Vallès Oriental. 

La cooperació tècnica de les administracions públiques és una eina de solidaritat entre municipis de diferents països. Consisteix en l’intercanvi de coneixements, tecnologies i experiències entre entitats locals i els seus equivalents en països del sud. El seu principal fi és millorar les capacitats d’organització interna i la qualitat dels serveis públics dels municipis implicats. La cooperació tècnica permet anar més enllà del model operatiu de cooperació assistencial; en aquest sentit, permet transversalitat diferents departaments d’una institució pública i augmentar el valor afegit de la cooperació local.

El motor principal d’aquest tipus d’iniciativa són els tècnics i tècniques que, voluntàriament, traspassen els seus coneixements i habilitats professionals a tercers i, d’aquesta manera, n’augmenten les capacitats i l’autonomia. Els tècnics i tècniques, al seu torn, gaudeixen de noves experiències i creixen professionalment revivint processos i assumint nous reptes.

Avant manger, je me lavé les mains 2018

Els dos consells comarcals van impulsar el novembre de 2018 el programa “Avant manger, je me lave les mains 2018”que es va portar a terme a sis escoles de Missirah i va anar adreçat a un total de 428 nens i nenes. Una expedició formada per set tècnics i tècniques dels consells comarcals d’ambdós vallesos van ser els encarregats d’organitzar diverses activitats al Senegal per promoure l’hàbit del rentat de mans, com van ser l’estampació de samarretes, una cançó preparada especialment pel projecte i els picamans, entre d’altres.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail