Buscador per paraules clau
08 febrer 2019

El Consell Comarcal posa en marxa la 3a edició del programa de reunificació familiar “Caminar en Família”

El Consell Comarcal ha engegat la 3a edició del programa de competències parentals durant l’acolliment i la reunificació familiar, “Caminar en família”. Aquest dimarts dia 5 han començat els mòduls 1 i 2 del programa de competències parentals i acompanyament en el procés de reunificació familiar impulsat pel Grup de Recerca en intervencions socioeducatives en la infància i la Joventut de la Universitat de Barcelona, al Centre Cívic de Terrassa. En aquests mòduls es treballa amb grups de pares i amb infants i adolescents acollits en famílies o centres residencials. Enguany hi participen 11 famílies de la comarca. El projecte compta amb la col·laboració de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de Sabadell i Terrassa i alguns Centres i Serveis d’integració Familiar en Família Extensa de la comarca.

El projecte “Caminar en Família” és un instrument perquè els professionals puguin oferir un recurs grupal a les famílies en els diferents moments del procés d’acollida. Incorpora tres fases per facilitar el procés d’acollida. Durant la fase inicial s’afavoreix l’acceptació de la mesura de separació en pares i fills. A la fase mitja es manté el vincle afectiu en les visites i els contactes entre pares i fills. En la fase final es permet la preparació de la tornada a casa i es produeix el retorn dels fills amb garanties d’èxit.

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Vallès Occidental va implantar el programa Caminar en família durant el 2017 amb l’objectiu principal de facilitar el retorn dels nens i nenes tutelats amb els seus progenitors el més aviat possible i sostenir la reunificació familiar un cop estan a casa. Durant el 2017 es va fer el seguiment de 15 famílies i durant 13 durant aquest 2018. En total, se’n beneficien 39 persones.

El programa té l’objectiu d’ ajudar a les famílies amb fills i filles d’entre 8 i 16 anys que es troben acollits en família o centre residencial, i que tenen un pronòstic de reunificació amb els seus pares i mares.  Al projecte hi participa un educador i una tècnica de l’EAIA.

Durant els mesos de febrer i març del 2017, l´Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Vallès Occidental, juntament amb l´EAIA de Terrassa, van començat a implementar part del Programa amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Lleia (UdLL).

Actualment aquest projecte es duu a terme dins el marc de la col·laboració amb el Grup d’Investigació en intervencions socioeducatives en la infància i l’adolescència. El programa grupal es porta a terme juntament amb l’EAIA de Terrassa, EAIA de Sabadell, els CRAE on estigui institucionalitzat l’infant o els tècnics del SIFE referent de l’acolliment que s’estigui plantejant el retorn.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail