Buscador per paraules clau
31 desembre 2018

Neix la Plataforma Vallès Circular – Tecnologia i Assessorament en Economia Circular, participada per universitats i centres de recerca de la comarca, impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

La Plataforma de transferència de coneixements en economia circular és una iniciativa comarcal pionera, on universitats i centres de recerca compartiran un procediment de funcionament col·laboratiu, al servei de les empreses i de les entitats del territori que els hi donen suport per millorar la seva competitivitat. Aquesta iniciativa té el repte de fer realitat un funcionament amb format de triple hèlix, per apropar i transferir els coneixements i tecnologies facilitadores per implementar l’Economia Circular entre les empreses del Vallès Occidental.

Un instrument del Vallès Circular que aspira a ser una eina clau en el procés de transformació de l’activitat econòmica, una eina per recolzar alhora les actuacions del Pacte per la Reindustrialització per fer una indústria més sostenible i competitiva en la comarca.

La Plataforma està formada per les següents entitats:

Els integrants de la Plataforma col·laboraran, d’una banda, en un espai comú per compartir coneixement i sinergies, i promoure una recerca col·laborativa. I, d’una altra banda, oferint solucions circulars a les necessitats o reptes de millora que plantegin les empreses.  Amb aquesta iniciativa s’enfortiran els nexes entre universitats, centres de recerca, ajuntaments, associacions empresarials i empreses s’obriran noves oportunitats de negoci a partir de l’ecoinnovació i capacitació del territori en matèria d’economia circular.

En una primera fase, s’han elaborat uns fulletons per acompanyar la transferència de coneixement: 5 fulletons sectorials (tèxtil, packaging, metall, construcció i agroalimentari) i 5 fulletons transversals (aigua, energia, logística, organització i residus), que analitzen les potencialitats de la implementació de l’economia circular i aporten idees/solucions circulars.  També s’han elaborat 70 fitxes de solucions circulars, aplicables i disponibles, relacionades amb aigua, energia, residus, organització, mobilitat i producte.

En una segona fase, s’han iniciat contactes amb empreses per prestar assessorament en la transferència de tecnologia o coneixements. Durant l’any 2019 es treballarà per consolidar la funcionalitat de la plataforma, enfortir les relacions amb els agents d’intermediació del territori i donar suport directe a les empreses a través d’assessorament.

Aquest projecte es desenvolupa  en el marc del Programa de Suport al Desenvolupament Local, amb la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i la Diputació de Barcelona (2017 i 2018), i ha comptat amb l’assistència tècnica de LEITAT durant l’any 2018.

En aquests moments, en la fase d’engegada, són les entitats signatàries de l’Acord Vallès Circular les que podran adreçar demandes d’empreses per afrontar necessitats o reptes de millora a través de l’economia circular.

Accés i informació a www.vallescircular.com/plataforma

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb el Sr. XAVIER MARTINEZ, martinezmx@ccvoc.cat / plataforma@vallexcircular.com, telèfon 93 727 35 34 ext. 307) de la Secretaria Tècnica del Pacte per la Reindustrialització

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail