Buscador per paraules clau
31 desembre 2018

Els projectes d’ocupació que es desenvoluparan durant el 2019 tindran un caràcter marcadament industrial

L’augment de llocs de treball de l’activitat industrial o aquells vinculats a la seva millora i suport és un element estratègic, així com desenvolupar projectes que pretenen millorar l’ocupabilitat de la població activa i facilitar el creixement de llocs de treball.

Existeixen programes i recursos provinents de diferents administracions que tenen aquesta finalitat. Des del Pacte s’ha treballat per impulsar i coordinar l’obtenció d’aquests recursos i l’establiment d’accions comunes per augmentar el seu impacte.

El mes de desembre és el punt de partida de gran part dels projectes d’ocupació i promoció econòmica que es desenvoluparen durant el 2019. Aquest final d’any, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, com a Secretaria tècnica del Pacte per la Reindustrialització, ha rebut l’aprovació per part del Servei d’Ocupació de Catalunya de dos projectes

Les entitats que formen l’agrupació del projecte són: Els Ajuntaments de Badia del Vallès, Montcada i Reixac, Polinyà i Ripollet; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre Tecnològic Fundació Eurecat; les entitats que treballen amb joves amb especials dificultats com el Grupo HADA i l’associació Epona; i el centre de formació de l’Escola del Vestir, S.L. i l’empresa de serveis de la indústria alimentària BIOTECNAL, S.A.

Es realitzaran 8 accions formatives, una d’elles és d’agent dinamitzador de la transformació industrial: Economia circular i indústria 4.0 que realitzarà la UAB . I en totes les accions formatives es realitzarà un mòdul transversals de 10h d’habilitats en digital green, per incorporar els conceptes bàsics a tots els joves participants i en relació al sector d’activitat que fan la formació.

Per a més informació del projecte podeu contactar amb la Sra. DESIREE SALAZAR (salazarld@ccvoc.cat  /93 727 35 34)

Per a més informació del projecte podeu contactar amb la Sra. LIDIA GALLARDO (gallardopl@ccvoc.cat  /93 727 35 34)

L’execució d’aquests projectes combinaran actuacions per augmentar l’ocupabilitat industrial, sensibilitzar i treballar competències dels diferents perfils professionals industrials, i optimitzar els processos de transformació dels llocs de treball actuals i la creació de nous.

Ambdós tenen una durada d’un any i arrencaran el proper mes de gener de 2019 amb la selecció de les persones i empreses participants, finalitzant el primer trimestre amb una jornada pel coneixement de diferents ocupacions industrials en el cas del projecte per a joves i amb l’elaboració de l’exposició itinerant “On són les dones?” en el cas del programa d’innovadors que es donarà a conèixer a la comarca a partir del segon trimestre.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail