Per això la jornada es planteja en diferents parts. D’una banda ofereix accions per treballar i orientar competències davant característiques personals específiques que socialment es construeixen com a dificultats d’accés al mercat de treball. Es compta amb experts que poden donar claus a les persones que busquen feina, sobre com afrontar la seva entrada al món laboral. Per exemple es farà la sessió “Treballar a l’era digital”, a càrrec de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i també el Taller “En clau de mi. Identifico les meves competències”, a càrrec de El Despertador, coaching i recreació personal. De cara a les empreses s’ha programat el Taller de formació “10 raons per dominar linkedin en els teus processos de selecció”, a càrrec de Rosaura Alastruey, experta en networking i ocupació 2.0.
D’altra banda, es planteja un espai de relació, de networking, amb un gran espai de trobada entre empreses i persones en recerca de feina, especialment a l’atur o subocupades, de la comarca del Vallès Occidental. De moment una vintena d’empreses ja han confirmat la seva participació i disposaran d’un espai específic on poder atendre les persones que vulguin conèixer-les i vulguin interessar-se pels perfils professionals que busquen.
Com apuntar-se i com arribar
Tant empreses com persones que busquin feina encara són a temps d’apuntar-s’hi a través dels formularis que trobaran a la web del Consell Comarcal del Vallès Occidental: www.ccvoc.cat.
Les jornades tenen lloc a Viladecavalls. El dia 24 d’octubre es realitzen les activitats a l’Auditori de l’Escola de Música Municipal (plaça Coronel Busquets, 1). El dia 25 d’octubre, l’espai relacional de contacte entre empreses i persones es fa al Pavelló Municipal Sebastià Homs (carretera d’Olesa s/n).
Per facilitar l’accés a Viladecavalls es posa a disposició de les persones assistents un servei d’autocar tant des de Terrassa com des de Sabadell fins a Viladecavalls. Els inscrits hi poden accedir un cop omplen en formulari.
Cicle “Converses del Mercat de treball”
El Cicle “Converses del Mercat de treball” està format per una jornada principal i diverses actuacions complementàries (mini-jornades, seminaris…) que treballen aspectes relacionats amb el món laboral. Es va iniciar l’any 2013 amb una jornada a Badia del Vallès perquè és (i era en aquell moment també) el municipi amb més atur de la comarca del Vallès Occidental i va continuar en els municipis de Sant Cugat del Vallès (2014), Rubí (2015), Barberà del Vallès (2016) i Terrassa (2017).
S’organitza des del Consell Comarcal del Vallès Occidental en col•laboració amb els Serveis d’Ocupació dels ajuntaments de la comarca en el marc d’un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).