Buscador per paraules clau
28 febrer 2018

El projecte Recooperem d’aprofitament alimentari es presenta a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Aquest dijous s'ha celebrat a Castellar del Vallès l’Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. En aquesta ocasió, l’Assemblea també ha realitzat un intercanvi d’experiències sobre Transició energètica i adaptació al canvi climàtic, Economia circular i consum responsable i Educació ambiental i cohesió social. En aquest marc, el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental hi ha presentat el projecte Recooperem d’aprofitament alimentari.

També es preveu s’ha aprovat la Declaració de Castellar del Vallès, ciutats i pobles per un cicle dels aliments sostenible i local. Aquesta delcaració fa referència a la prevenció del malbaratament alimentari, la promoció del consum local i de projectes municipals d’horts i menjadors escolars, entre d’altres. 

El projecte Recooperem s’ha consolidat com un projecte de referència pel que fa a l’aprofitament alimentari. Actualment, després de dos cursos en marxa hi participen un total de 24 escoles de 9 municipis de la comarca. En total, en els dos cursos de funcionament del projecte, s’han pogut lliurar 10.025 àpats a famílies vulnerables de la comarca. En concret, durant el curs 2016-2017 s’ha pogut arribar a 272 famílies amb dificultats. També s’ha pogut evitar la generació de prop de 4.700 quilos de deixalles orgàniques. 

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Va ser creada a Manresa l’any 1997 i està formada per més de 280 membres d’arreu de Catalunya. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail