Buscador per paraules clau
21 febrer 2018

El Consell Comarcal destina 15.000 euros al desenvolupament de projectes ideats pel personal de la casa

Els projectes s'han presentat en el marc dels Pressupostos Participatius, una experiència que busca la innovació a través de programes ideats per equips multidisciplinaris de l’organització, i que vol afavorir la transversalitat i la captació de talent en el personal de la casa. Els propis treballadors i treballadores han decidit, a través d’un procés de votacions, quins projectes es desenvoluparan durant aquest 2018. Aquest és el segon any consecutiu en que l’ens comarcal destina part del seu pressupost al finançament d’aquests projectes que ofereixen la possibilitat de participació del personal

Les propostes han de respondre a la millora de serveis, projectes o activitats en col·laboració amb altres entitats del territori, i per tant, amb beneficiaris externs al Consell Comarcal. D’altra banda, han de permetre millorar o incorporar noves formes de fer i de col·laborar, que aportin valor afegit, complementin, millorin o ampliïn l’abast dels procediments, serveis, projectes o activitats que es porten a terme en el marc del Consell Comarcal.

El personal de la casa s’ha involucrat de ple en el procés de votació dels projectes, amb un 72,26% de participació de les persones del cens. Els projectes presentats aquest any són els següents:

TEAM BUILDING, construcció d’equips. Es tracta d’activitats que requereixen la implicació de tots i totes les participants per superar un repte. L’objectiu vol ser potenciar el sentiment de pertinença a l’organització i l’esperit d’equip per tal que els treballadors i treballadores es coneguin més enllà de la seva relació laboral i es fomenti la cohesió de grup.

Escape Truck Vallès Occidental. La proposta consisteix en el disseny d’un Escape Room itinerant. Es dissenyaria en una caravana que facilitaria el seu trasllat i la visibilitat a la comarca. L’objectiu final és, d’una banda, fomentar la cohesió dels equips interns del Consell Comarcal, i ahora incidir en col·lectius que, per la seva situació, necessiten desenvolupar competències que els ajudin a resoldre situacions vinculades a la recerca de feina, la millora de les relacions familiars o a empoderar-se socialment.

VOCatering. Es tracta d’una prova pilot per la implantació d’un servei de càtering al Consell Comarcal, amb criteris d’alimentació saludable i sostenibilitat. El projecte sorgeix de la dificultat del personal per accedir a alternatives saludables a l’hora de fer un àpat adequat durant la jornada laboral, ja que la ubicació del Consell Comarcal, lluny del nucli urbà, fa difícil l’accés en el temps de descans de què disposen els treballadors. L’objectiu és millorar els serveis i condicions de treball per a tot el personal.

Tastet Poble Romaní. El projecte consisteix en l’organització d’activitats de sensibilització envers la cultura gitana, la difusió dels serveis que s’ofereixen des del Consell Comarcal i trobades d’intercanvi que visualitzin aquesta cultura. Respon a la necessitat que les polítiques desenvolupades des de l’ens comarcal arribin al col·lectiu romaní amb major incidència, ja que habitualment no s’aconsegueix. A més, vol trencar estereotips i incorporar una mirada inclusiva, amb propostes adreçades al personal de la institució com tallers o exposicions.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail