Buscador per paraules clau
31 gener 2018

54 persones comencen a treballar al Consell Comarcal, el Consorci de Residus i diferents municipis vallesans dins el programa Treball i Formació

Els treballadors i treballadores s’han incorporat al Consell Comarcal del Vallès Occidental i ajuntaments de la comarca en diferents llocs de treball. El programa combina un contracte i formació transversal per l’ocupació que permetrà millorar la formació de les persones contractades, la majoria aturats de llarga durada. Avui han començat a treballar tots els beneficiaris del programa, que té l’objectiu d’afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones.

Un total de 19 tècnics i auxiliars administratius s’han incorporat al Consell Comarcal per donar suport als diferents departaments de l’organisme. Les àrees que han rebut els nous treballadors i treballadores són Desenvolupament Econòmic Local, Territori i Cooperació, Benestar Social i Educació, i Serveis Generals. Una persona treballarà al  Consorci de Residus del Vallès Occidental. El mes de desembre ja es van incorporar dins el marc del programa dues persones encarregades de la gestió i coordinació del mateix. Els contractes són temporals amb una durada de 12 mesos.

Les persones contractades a l’organització treballaran en diferents projectes, com són la millora de l’atenció a les persones; l’impuls i dinamització d’una activitat econòmica sostenible i competitiva; el manteniment, gestió i millora d’espais, equipaments i recursos locals; la millora dels serveis públics i aprofitament de les tecnologies i el suport al desenvolupament de projectes estratègics comarcals.

D’altra banda, un total de 33 persones contractades dins el programa han començat a treballar en diferents municipis de la comarca com a auxiliars administratius, agents cívics, treballadors de la llar i peons de brigada municipal. Els municipis que han acollit aquestes noves incorporacions són Castellbisbal, Polinyà, Rellinars, Sant Quirze, Sentmenat, Ullastrell, Palau-Solità i Plegamans, Sant Llorenç Savall, Vacarisses i Viladecavalls. En aquests casos, la duració dels contractes variarà de 6 a 12 mesos.

El president del Consell Comarcal ha rebut les persones que s’incorporen avui a la feina i els ha encoratjat a afrontar aquests mesos com una experiència que els ha de permetre conèixer l’administració, formar-se i decidir, en un futur, si volen optar a alguna de les convocatòries publiques que es puguin ofertar. A més, el president comarcal els ha volgut remarcar que “el treball en una administració és diferent, i hem de vetllar perquè tots els procediments es facin correctament”.

Aquest projecte està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat pel Programa Operatiu del Fons Social Europeu. L’execució del mateix s’allargarà fins el gener de 2019.

El programa Treball i Formació contempla quatre línies d’actuació. La primera se centra en persones que es troben en situació d’atur de llarga durada i que no reben cap tipus de prestació econòmica. La segona s’adreça a persones en situació d’atur beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció. La tercera es dirigeix a dones desocupades amb atur de molt llarga durada o que hagin estat víctimes de violència de gènere. Per últim, la quarta línia subvenciona la persona o persones que realitzaran les tasques de gestió i coordinació del programa.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail