Aquestes prioritats i els objectius que se’n deriven havien de servir per orientar el desplegament de les funcions dels ens locals en joventut de forma coherent amb les necessitats detectades.
El PATJ 2016 va establir les prioritats del món local en polítiques de joventut dins del marc establert pel Pla Nacional de Joventut 2020. Aquestes prioritats i línies de treball es van generar a partir de processos de diagnosi i d’interlocució arreu de Catalunya. Ara arriba el moment de definir el nou PATJ 2017-2020 que donarà continuïtat a aquest plantejament inicial, però que vol posar l’accent en com podem avançar conjuntament els serveis locals de joventut i la Direcció General de Joventut per tal de millorar les nostres polítiques.
Per aquesta raó, el nou PATJ integrarà aquest cop dos aspectes fonamentals per al Projecte Territori: el plantejament del Contracte Programa per al finançament en joventut de la Generalitat als ens locals i la definició del catàleg i de la cartera de serveis de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.
Els objectius de la trobada d’avui són:
1. Donar a conèixer i reflexionar sobre la situació de les polítiques locals de joventut a partir de les primeres anàlisis de l’Avaluació sobre les polítiques de joventut a municipis i consells comarcals realitzada durant el 2017.
2. Contrastar les propostes de millora que s’han construït en el marc dels espais de treball monogràfic i establir els propers passos del PATJ 2017-2020
3. Posar en valor i disposar de noves eines per al treball i l’empoderament dels joves des del món local
4. Generar un espai de trobada i cohesió entre professionals i responsables polítics de joventut de tot el territori.