Buscador per paraules clau
16 febrer 2017

El Consell Comarcal col·labora amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental

L’Ateneu cooperatiu del Vallès Occidental, és un projecte impulsat per l’agrupació d’entitats sorgida de la unió de forces de les Xarxes locals d’Economia Solidària (XES) de la comarca, amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell. Vol donar cobertura a tots els municipis de l’àrea del Vallès Occidental, distribuïda en tres subàrees que es corresponen amb les Xarxes locals d’Economia Solidària de Sabadell, Sant Cugat i Terrassa.

La representació i el pes executiu de les actuacions a cada subàrea recau en tres entitats membre de la XES, de reconeguda experiència en l’economia social i solidària, com són l´Associació Can Capablanca de Sabadell, la cooperativa L’Eina de Terrassa i la cooperativa Doble Via, de Sant Cugat.

L’Ajuntament de Sabadell, com a representant de l’agrupació, n’exerceix la coordinació i ofereix suport tècnic en la programació i execució de les actuacions.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental col·labora en la diagnosi i difusió, suport a la creació d’un catàleg de bones pràctiques i d’una borsa de treball en empreses de l’economia cooperativa.

El Consell tindrà 3 tasques principalment:

Realitzarà ACTUACIONS DE DIFUSIÓ amb l’objectiu d’impulsar el coneixement i el reconeixement de l’Ateneu Cooperatiu.

D’acord amb això, el Consell Comarcal:

També donarà suport a la creació d’un CATÀLEG DE BONES PRÀCTIQUES amb exemples d’empreses i /o iniciatives  en el marc de l’economia social i cooperativa que trobem a la comarca. Formaran part d’aquest catàleg iniciatives econòmiques formals o informals, que tinguin una gestió democràtica, amb valors d´equitat, sostenibilitat, compromís amb la comunitat i que prioritzin la satisfacció de necessitats dels seus membres i/o de la societat per sobre del lucre personal.

I des del Consell també es donarà suport a la creació d’una BORSA DE TREBALL de les empreses /cooperatives que formin part d’aquest catàleg de bones pràctiques; d’aquesta manera es pretén  contribuir a l’augment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic del territori, així com donar a conèixer entre la població general les cooperatives existents, la seva funció i el coneixement d’aquestes com una font de sortida laboral interessant.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail