Buscador per paraules clau
07 febrer 2017

UAB, Eurecat i Consell Comarcal impulsen un nou projecte de formació de joves en el marc de l’economia digital i sostenible

La transformació digital ha portat noves oportunitats laborals i socials. L’ús de l’internet de les coses, el big data, la impressió 3D o l’ecodisseny de productes són només alguns exemples de nous camps per explorar i per desenvolupar. Uns camps que necessiten de professionals formats i amb habilitats específiques. És per això que des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, la UAB i el Centre Tecnològic Eurecat es posa en marxa un nou projecte per fomentar i impulsar l’economia sostenible a través de les competències digitals.

Es tracta d’un projecte de formació i ocupació per a joves que sota el nom “Digital&Green Skills Vallès” vol formar professionals universitaris de qualsevol especialitat, perquè puguin innovar en l’àmbit social i comunitari i despertar alternatives d’ocupació en el procés de  la  transformació digital i sostenible. El projecte treballarà amb 25 joves, als que se’ls facilitaran coneixements i recursos perquè actuïn com “agents de canvi”. Comptaran amb el suport de professionals de la docència i del coaching professional especialitzat per treballar oportunitats en el marc d’una plataforma d’innovació i cocreació oberta.

Aquesta actuació s’ha publicitat en les diferents sessions amb joves de la comarca les darreres setmanes. I el proper 16 de febrer la UAB acollirà una sessió dirigida a totes i tots aquells/es joves que vulguin tenir-ne més informació i convertir-se en “agents de canvi”. La sessió tindrà lloc a la Sala de Graus de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, a les 11h. Més informació a la web del Consell Comarcal del Vallès Occidental o al Tel. 93 7273234.

El projecte “Digital&Green Skills Vallès” vol preparar nous professionals, dominant la lògica digital i entenent el valor de la sostenibilitat i el treball col·laboratiu. Està dirigit a professionals de l’art, la tecnologia, el disseny, l’enginyeria, la física, la biologia, l’educació, la comunicació, la sociologia… El projecte busca un impacte amb els joves, un impacte en la comarca i en la ciutadania i un impacte en tots els agents implicats (universitat, empreses, institucions…). 

Al llarg dels propers mesos, els joves que siguin seleccionats pel projecte rebran formació avançada en competències digitals, innovadores i sostenibles. També rebran formació pràctica i tindran contacte amb empreses i agents del territori.

Al mes de juny, els i les participants hauran elaborat un Catàleg d’experiències que podran posar en pràctica en el context real. Les experiències hauran de garantir un impacte social a la comarca i aportar una millora en les condicions de vida de la ciutadania.

“Digital&Green Skills Vallès” és una oportunitat per a joves amb inquietuds. Tots els joves rebran el suport d’un tutor d’inserció per adequar el seu perfil professional i per ajudar-los en el seu projecte personal-laboral.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail