Buscador per paraules clau
27 gener 2017

La pagesia reivindica el seu paper amb la Marxa Pagesa

Amb aquesta mobilització, el sindicat agrari Unió de Pagesos pretén renovar l’acord de la societat amb el camp i reivindicar el seu paper al territori. La Marxa Pagesa ha passat avui pel Consell Comarcal on ha llegit el manifest reivindicatiu i ha rebut el suport del món local.

La #MarxaPagesa ha arribat aquest divendres 27 de gener, a les 13 hores a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els representants de la Marxa han lliurat  el Manifest “Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia” al president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i a representants dels diferents ajuntaments de la comarca en una recepció a la Sala de Plens de l’ens supramunicipal.

També hi han assistit pagesos de la comarca que han volgut donar suport als companys i companyes que han vingut de Solsona, Berga i Manresa en  una marxa que s’ha fet, en molts moments, sota una intensa pluja.

Els participants a la #MarxaPagesa han estacionat els tractors al vial de Mercavallès (just davant de l’edifici del Consell Comarcal) fent sentir la seva veu de forma festiva i reivindicativa. La Marxa arribarà demà a Barcelona.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que “les explotacions agràries com les vostres signifiquen un valor important al territori i us hem de cuidar i us hem d’acompanyar en les vostres reivindicacions”. També ha agraït que els alcaldes i alcaldesses hagin respost a la invitació del Consell Comarcal de participar d’aquesta Marxa Pagesa.

Per la seva banda, Francesc Bancells, membre d’Unió de Pagesos ha destacat que “la pagesia tenim un problema que és evident i sobretot demanem al Departament d’Agricultura que executi el Pla de Desenvolupament Rural (PDR) del període 2015-2020. Hi ha quatre punts que per nosaltres són bàsics: la incorporació de joves, plans de millora, els ajuts agroambientals i l’agricultura i ramaderia ecològica”.

Els participants a la Marxa Pagesa han fet un tast de mongetes del ganxet a les instal·lacions de Mercavallès i han dinat al recinte. Aquesta tarda es dirigiran cap a Santa Perpètua de Mogoda on estacionaran els seus tractors i passaran la nit a Mollet. Demà, seran a la mobilització de Barcelona.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail