Buscador per paraules clau
20 desembre 2016

Un estudi comarcal analitza les desigualtats socials existents al Vallès Occidental per afrontar millor les situacions de pobresa

L’Observatori Comarcal del Vallès Occidental, està elaborant un estudi sobre Desigualtat i Exclusió social que permeti disposar d’indicadors per descriure i avaluar les situacions de pobresa alimentaria, emergència habitacional i pobresa energètica a la comarca i plantejar actuacions. Aquest estudi és un encàrrec del Consell d’alcaldes i alcaldesses que al mes de de maig van demanar-ne la seva elaboració i la seva permanència per tal de disposar sempre de dades actualitzades i de context que permetin millorar la feina dels serveis dels ajuntaments.

En aquest marc, aquest matí el Consell Comarcal ha acollit una cinquantena de representants del món local i entitats en la Jornada tècnica sobre Desigualtat i Exclusió social, que forma part del treball qualitatiu de l’estudi. La jornada ha estat inaugurada pel president del Consell, Ignasi Giménez, que ha afirmat que “el document que sorgeixi d’aquest estudi comarcal ha de permetre tenir clar de quina manera la situació de crisi ha tingut impacte en àmbits com l’alimentació, l’habitatge i l’energia”. També ha destacat que “l’estudi ha de ser un nou far que ens alerti i ens adverteixi del que està passant i ens doni senyals de llum per poder advertir què està passant en relació a les desigualtats que s’estan produint”.

Durant la jornada d’avui es debatran diferents aspectes sobre la desigualtat social i es faran tallers concrets per als tres àmbits d’anàlisis: la pobresa alimentaria, l’emergència habitacional i la pobresa energètica. Aquest treball servirà per enriquir el document de contextualització sobre la pobresa a la comarca i per poder compartir indicadors, mesures i ajuts existents en els diferents municipis.

Paral·lelament a aquest treball qualitatiu, des de l’Observatori comarcal s’està fent un treball de camp comarcal i local recollint dades d’interès. Al mes de març es preveu disposar d’un anàlisi complert i unes conclusions per determinar el perfil de la pobresa, la seva problemàtica i col·lectius afectats; les causes i factors de risc i la incidència i cobertura de les actuals polítiques. També es preveu fer una avaluació més concreta de les beques de menjador per determinar quins aspectes de la seva gestió es poden millorar.

Aquest informe sobre la Desigualtat i Exclusió Social vol ser una estudi de bases que permeti coordinació amb les entitats i ens que treballen en aquest àmbit i també ser la base d’un informe anual de l’Observatori comarcal.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail