Buscador per paraules clau
13 desembre 2016

El personal del Consell Comarcal decidirà a què es destinen 15.000 euros del pressupost 2017

Aquest migdia els treballadors i treballadores del Consell Comarcal s’han reunit amb el president de la corporació, Ignasi Giménez, qui els ha presentat els detalls del pressupost per al 2017, aprovant recentment al Ple. Com a novetat, aquests comptes reserven una partida de 15.000 euros per a Pressupostos Participatius, que es desenvoluparan a partir del mes de gener. Aquesta serà una experiència pilot que busca la innovació a través de programes transversals d’equips multidisciplinaris del Consell Comarcal per afavorir la transversalitat i la captació de talent en el personal de la casa.

Aquesta és la primera vegada que l’ens comarcal ofereix al personal la possibilitat de participar en la presentació de projectes per als pressupostos i la capacitat de decisió sobre quins projectes mereixen ser finançats. Els treballadors i treballadores de l’ens comarcal que ho desitgin, distribuïts en equips, podran presentar projectes transversals d’aplicació al 2017. Serà el propi personal de la casa qui decideixi , a través d’un procés de votacions, quins projectes tiraran endavant. Les persones responsables dels projectes seleccionats disposaran d’hores dins la jornada laboral per poder-los desenvolupar.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat avui que “aquesta experiència de Pressupostos Participatius és una aposta del govern comarcal perquè volem que el personal de la casa no siguin només espectadors sinó també actors principals. És un projecte innovador i una bona oportunitat de pensar més enllà de la feina de cadascú i que tothom es faci més seu el Consell”. També ha destacat que el leiv motiv del projecte és “hem de ser capaços d’activar el talent que hi ha a la casa. Trobarem més innovació dins que fora”.

El Ple del Consell Comarcal va aprovar a mitjans novembre per majoria el Pressupost de la institució per l’any 2017. Aquests s’ha construït en base al nou Programa d’Actuació Comarcal (PAC) i als quatre eixos de treball que estableix: Cohesió i qualitat de vida; Desenvolupament econòmic i social; Medi Ambient i Sostenibilitat  i Eines pel Bon Govern. Dins aquest darrer eix es produeix un important rebaixa de la despesa política i institucional i en contraposició, dins aquest Eix es destinen 15.000 euros per un nou programa de Pressupostos Participatius.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail