La Xarxa d’Innovació Social del Vallès Occidental ha fet públic avui els quatre guanyadors de la 3a Edició del concurs d’Idees Innovadores per a reptes social. Per la seva originalitat i el seu gran valor social el jurat ha decidit premiar: Swim against, Click & Teach, Activitum i Qgart: Art marginal, art solidari. Tots ells són projectes de caire social molt innovador i aborden el repte de generar ocupació de manera sostenible mitjançant activitats d’impacte social.
Swim against és el nom d’una marca de roba de bany femenina sota les premisses de l’economia circular. El producte sorgeix de material reciclat i un cop l’usuària ja no en fa ús el pot retornar per reciclar. Amb aquesta iniciativa es promou la moda sostenible, es redueix l’impacte ambiental i es treballa la reinserció de grups en exclusió social.
Click & Teach és una plataformesadreçada a famílies que tenen fills amb TDAH. A través d’aquest portal els afectats poden compartir o publicar dubtes i rebre resposta per part de professionals de l’educació i la psicologia registrats a la web.
Activitum, igual que Click & Teach, també és una plataforma web. Agrupa propostes pedagògiques de gran valor i fomenta l’aprenentatge actiu que preten expandir els límits de l’aula i donar imprtància als cinc sentits. L’objectiu del projecte és implementar un catàleg que agrupi totes les propostes educatives a Catalunya.
Qgart: Art marginal, art solidari és un espai web pensat per difondre i comercialitzar obres d’art fetes per persones en risc d’exclusió social. El projecte pretén beneficiar econòmicament i personalment persones que es troben en situacions de vulnerabilitat.
Els quatre guanyadors rebran una aportació econòmica de 2.500 euros que els permetrà madurar el projecte i tirar endavant el seu model de negoci. Tanmateix, comptaran amb vint hores d’assessorament personalitzat per part d’una consultora externa.
La resta de finalistes, que no han estat premiats, també seran assessorats, podran treballar el seu model de negoci i tenir accés a recursos d’altres administracions locals del territori.
En tots dos casos, tant els guanyadors com els finalistes, comptaran amb el suport del Consell Comarcal que els ajudarà a promocionar i difondre els seus projectes a través de la Xarxa d’Innovació Social.
En aquesta tercera edició s’ han superat les expectatives esperades i s’ha obtingut una xifra rècord de participació. La Xarxa d’innovació social ha rebut enguany 46 proposes diferents.
L’acte de lliurament de premis es farà el proper divendres 16 de desembre a les 12 del migdia a la seu del Consell Comarcal.Un any més l’organització del concurs ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa de projectes Innovadors i Experimentals, la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Treball i Seguretat Social.
El passat dimecres es van fer les presentacions dels deu projectes finalistes i cada promotor va tenir cinc minuts per exposar públicament la seva idea i convèncer al jurat.