Buscador per paraules clau
23 novembre 2016

El Consell Comarcal posa en marxa tres iniciatives per contribuir a l’eliminació de la violència masclista

• El Ple del Consell Comarcal s’adhereix al manifest institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. • S’aprova un nou protocol per abordar la violència masclista al Vallès Occidental i compartir projectes preventius i de sensibilització ciutadana. • L’ens comarcal convida al seu personal a participar en el procés de creació col•lectiva de l’obra artística Sabates Vermelles, art públic contra la violència vers les dones.

La violència masclista suposa una opressió per les dones però també per tot el conjunt de la societat, basada en una estructura social de caire patriarcal. El Consell Comarcal vol aportar el seu granet de sorra davant aquesta problemàtica i, a banda de garantir l’atenció a totes aquelles dones de la comarca que siguin o hagin estat víctimes de violència masclista, també vol afavorir el canvi a un model social igualitari a través d’accions de prevenció i sensibilització. Per aquest motiu, ha posat en marxa tres iniciatives per fer front a la violència vers les dones coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que se celebra aquest divendres 25 de novembre.

 

El Ple de Consell Comarcal s’ha adherit al manifest institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista[JAR1]  contra les dones. A través d’aquest manifest, el Consell Comarcal del Vallès Occidental vol fer públic el compromís i la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu que permetin construir conjuntament, amb altres institucions públiques, dinàmiques innovadores per erradicar[JAR2]  definitivament la violència masclista que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.

 

Els acords adoptats des del Consell Comarcal són els següents:

 

  1. Fer un reconeixement explícit al paper històric del moviment feminista en la lluita contra l’erradicació de la violència masclista.
  2. Contribuir a la  promoció de  les relacions igualitàries i a la lluita contra la violència masclista al Vallès Occidental, especialment entre els i les joves en el moment que cerquen la seva identitat, cooperant amb la comunitat educativa i amb tots els agents socials de la comarca i portant a terme accions concretes de sensibilització.
  3. Establir un protocol comarcal per l’abordatge de la violència masclista, elaborat des de la cooperació institucional.
  4. Traslladar aquests acords al govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, així com a tots els ajuntaments de la comarca del Vallès Occidental.

 

Tanmateix, el 25 de novembre, en motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista,el Consell Comarcal convidarà al seu personal a participar en el procés de creació col·lectiva de l’obra artística Sabates Vermelles.

 

L’obra Sabates Vermelles, art públic contra la violència masclista neix de la mà de l’artista mexicana Elina Chauvet, l’agost de 2009 a Ciudad Juárez, una ciutat on l’assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià. L’objectiu de l’activitat serà pintar unes sabates de color vermell amb la finalitat de reflexionar i debatre sobre la violència que pateixen les dones.

 

La data senyalada, el  25 de novembre,s’exposarà la mostra a l’entrada del Consell Comarcali a les 14:30 hores se celebrarà un actecol·lectiu per commemorar el dia. Aquest acte també servirà per sensibilitzar les treballadores i treballadors i del Consell Comarcal sobre  aquesta problemàtica social.

 

La darrera iniciativa que ha dut a terme el  Consell Comarcal recentment es redactar i aprovar un nou protocol per abordar la violència masclista amb l’objectiu de crear una xarxa estable de treball que posi en valor tots els municipis de la comarca. El document, que conté més de 130 pàgines, recull al detall com abordar i tractar diferents situacions de violència masclista. Tanmateix, també conté projectes preventius i de sensibilització ciutadana.

 

El proper dimecres 14 de desembre es presentarà públicament aquest nou protocol a la comissió de violència amb tots els professionals que ha participat en la seva redacció.

 

Continuen els tallers del Piula

 

Aquesta setmana 5 centres educatius de la comarca faran l’Acció Piula entorn el 25 de novembre.

 

Els centres són:

 

IES St Quirze

IES Castellar

IES Viladecavalls

IES Vacarisses

IES Ramon Casas (Palau de Plegamans)

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail