Buscador per paraules clau
22 novembre 2016

Comença la instal·lació de les calderes de Biomassa al Consorci Sanitari de Terrassa

Aquesta setmana ha començat la instal·lació de les calderes de Biomassa al Consorci Sanitari de Terrassa, previstes dins el projecte Boscos del Vallès. Durant el dia d’ahir es va produir la descàrrega de les grans calderes, en una peculiar operació que es va allargar durant hores. Ara comença la fase d’instal·lació, que ha de permetre que durant l’any 2017 es posin en marxa, un cop adjudicat el Servei Comarcal de Biomassa.

Aquest servei comarcal serà gestionat per una empresa concessionària que serà l’encarregada de gestionar la fusta sobrant dels boscos el Vallès Occidental, transformar-la en biomassa i utilitzar-la a les dues calderes que s’estan construint per generar energia calorífica en equipaments comarcals. Actualment el servei està en fase de licitació de la concessió.

El Projecte “Boscos del Vallès”cerca la valorització i explotació biomassa forestal com a mesura de prevenció d’incendis. Com a fruit ha donat la creació d’un nou Servei Públic Comarcal. En el marc d’aquest s’ha impulsat la construcció de dues calderes de biomassa (CST i UAB) i d’un Centre Logístic.

El Vallès Occidental compta amb 32.795 hectàrees de superfície forestal, un 90% de la qual és superfície arbrada. Val a dir que majoritàriament es tracta de superfície de pi blanc, que ocupa 21.500 hectàrees.

El creixement vegetatiu del pi blanc està estimat en 38.000 tones anuals de fusta en rol, equivalent a 21.000 tones/any d’estella.

La concessió del Servei Comarcal de Biomassa pot suposar en un principi la producció de 3.000 tones anuals d’estella per a les dues calderes de la UAB i el CST.  S’estima que un 80% de la producció serà per la Caldera del Consorci Sociosanitari de Terrassa i el 20% per la caldera de la UAB.  El Centre logístic, però té una capacitat màxima de producció de 7.300 tones anuals d’estella. Les 4.300 tones restants, es vendran a d’altres calderes públiques o privades que compleixin amb els paràmetres previstos, signant el corresponent conveni d’alta d’usuari del servei comarcal.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail