Buscador per paraules clau
17 novembre 2016

Els Equips d’Atenció a la Infància del Vallès Occidental s’ampliaran i es reorganitzaran a partir del gener

L’any 2017 els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) s’ampliaran amb quatre nous professionals gràcies al nou contracte-programa amb la Generalitat de Catalunya, que preveu més recursos per aquest servei. Avui s’ha celebrat una reunió de representants tècnics i polítics dels ajuntaments de la comarca que treballen en temes d’Infància i s’ha presentat l’ampliació i la reorganització del servei, que busca una major eficiència i eficàcia dels recursos humans disponibles per garantir la major protecció als infants de la comarca.

La reunió s’ha fet coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Infància, que es celebra aquest diumenge 20 de novembre. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez ha explicat que “la nostra comarca des de fa temps ha estat un referent en temes de protecció a la infància en risc i va ser la primera en elaborar d’un protocol comarcal per a la detecció i la intervenció en situacions d’infància en risc. També vam ser el primer territori que va constituir les taules locals d’infància. Vull destacar el treball de la mà dels ajuntaments vallesans i la tasca diària que fan els més de 300 professionals que dediquen el seu esforç en la millora de la qualitat de vida dels infants més vulnerables i les seves famílies”.

 

El president de la Comissió Informativa de Benestar Social, Pol Altayó, ha manifestat “la voluntat de treballar en xarxa per prestar un bon servei a la infància i l’adolescència, uns dels sectors de la societat més vulnerables i que han de ser el futur del país”.  També ha destacat que “el Consell Comarcal prioritza les polítiques per a la cohesió social i la qualitat de vida, on destina el 80% del seu pressupost”.

 

L’EAIA del Vallès Occidental ha viscut un augment progressiu del nombre de professionals fins arribar als 23 que tindrà a principis d’any. L’any 1994 hi havia tres professionals a l’EAIA del Vallès Occidental, el 2005 n’hi havia 13 i s’incorporava la figura de l’educador social i l’any 2009 es va arribar als 19 professionals. Un altre pas va ser la implementació del servei d’integració familiar en família extensa l’any 2014.

 

Per al 2017 es preveu una dotació de 988.388 euros per a l’EAIA del Vallès Occidental, que dóna cobertura a tots els municipis de la comarca excepte Sabadell i Terrassa. S’hi incorporaran dos treballadors/es socials i dos psicòlegs/gues. 

Fins l’octubre de 2016 un total de 799 infants han estat atesos pels equips de l’EAIA, una xifra superior al 2015 quan es van atendre en tot l’any, 755 infants. L’educador social ha atès 72 famílies i 122 infants i/o adolescents.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail