Buscador per paraules clau
26 octubre 2016

En compliment del Codi Ètic, onze consellers i conselleres comarcals han renunciat a les seves assignacions econòmiques

El Codi Ètic i de Bon Govern del Consell Comarcal aprovat el juliol passat determina que en cas que un càrrec electe sigui membre d’una altra administració amb un règim salarial de dedicació completa, renunciarà al cobrament de dietes per assistència als òrgans del Consell Comarcal dels quals sigui membre. Seguint aquest article, fins al moment un total d’11 consellers i conselleres comarcals ja han renunciat a les seves retribucions econòmiques.

Així ho va anunciar el president del Consell Comarcal en el passat Ple de la institució qui va explicar que “alguns del consellers i conselleres comarcals ja havien renunciat a les dietes amb anterioritat a l’aprovació del Codi Ètic i d’altres ho han fet després de l’aprovació. El que és important és que estiguem complint entre tots i totes els articles del Codi que vam aprovar per unanimitat i que representa un salt endavant en la transparència i el bon govern del Consell Comarcal”.

El Codi Ètic i de Bon Govern apraovat pel Consell Comarcal és pioner en aquestes administracions locals i  inclou mesures que no s’inclouen en altres documents, com per exemple: les recomanacions per a acumulació de càrrecs, com actuar davant la imputació d’un càrrec públic o de confiança o la Creació d’un Comitè Ètic. Aquest Codi Ètic ha estat fruit del treball de la Comissió de la Transparència que es va crear fa uns mesos i que ha estat formada per tots els grups comarcals amb representació al Consell i presidida per un dels grups de l’oposició, les CUP-CAV.  

Sobre la part de les retribucions econòmiques dels càrrecs electes i les declaracions de béns i activitats, es pren el compromís de la publicació de les retribucions íntegres i fins a dos anys posteriors al cessament del càrrec, de la renúncia de dietes en determinats casos, de la limitació de possibles regals o presents i de la regulació dels viatges per raó del càrrec. També s’inclou en aquest apartat la qüestió sobre les renuncies al cobrament de dietes.

L’elaboració d’aquest Codi Ètic i de Bon Govern s’inspira, bàsicament, en les directrius marcades per l’aprovació de la Llei 19/2014 de 29 de desembre de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail