Can Gavarra, el centre de serveis per a les empreses i els emprenedors de Polinyà, és el lloc escollit per la Universitat de Barcelona per a impartir la primera edició del màster en Direcció d’Operacions: Logística i Producció. El màster, que és el resultat d’un conveni entre la UB i l’Ajuntament de Polinyà, està organitzat per LOGINCAT, el centre de Desenvolupament i d’Innovació Logística de Catalunya creat el 2014 per l’Ajuntament de Polinyà. Compta, també, amb el suport de l’Associació de municipis de la Riera de Caldes i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. L’objectiu de fons del programa és convertir el territori en un pol d’atracció de coneixement i talent,així com potenciar els serveis de logística als polígons del territori.
La presentació del nou Màster a la seu del Consell Comarcal amb la participació de Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental; Javi Silva, alcalde de Polinyà; Laura Guitart, vicedegana de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB; Ana Lauroba, directora del Departament d’Empresa de la UB i Jordi Ojeda, professor del Departament d’Empresa de la UB i director del Màster en Direcció d’Operacions, Logística i Producció. També hi han estat presents representants d’empreses que col·laboren amb el Màster.
El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, assegura que “la realització del màster Direcció d’Operacions, Logística i Producció 2016 a Polinyà és una mostra més de la importància de la comarca en l’activitat productiva de Catalunya i de la importància de les administracions locals i del territori per a impulsar nous recursos i oferir noves oportunitats als seus ciutadans”.
L’alcalde de Polinyà, Javi Silva, afirma que “aquets màster compleix clarament amb els objectius de Logincat perquè apropa el coneixement a les empreses del territori i facilita que els seus treballadors hi puguin participar sense necessitat de desplaçar-se a Barcelona, amb els problemes de mobilitat i despesa de temps que comportaria per als treballadors del Vallès”. “És una iniciativa molt interessant perquè pot convertir el territori en un pol d’atracció de coneixement i talent i potenciarà els serveis de logística als polígons del territori”, assegura Silva.
Des de la UB s’ha agraït el treball fet per Polinyà i el Consell Comarcal per fer possible el Màster i la vicedegana de la Facultat d’Economia i Empresa, Laura Guitart, ha explicat que “és important que la universitat surti de les aules i s’apropi a les empreses. Al Vallès Occidental tenim moltes empreses potents: aquest territori ja té molt talent, esperit emprenedor i esperit innovador”.
Un màster adreçat a professionals de l’àmbit industrial, el sector serveis i l’administració
El màster està dirigit tant a professionals que participin en el procés de gestió de la cadena d’operacions de l’empresa industrial (planificació, logística, compres, producció, I+D, qualitat, etc) com a llicenciats o diplomats, enginyers tècnics o superiors. De fet, tal com explica el seu director, Jordi Ojeda, “ens dirigim a dos perfils: joves recent titulats de la universitat o gent amb titulació o sense que tinguin una experiència en la cadena d’operacions d’una empresa”. Es compta amb un total de 24 places per a alumnes, de les quals se n’han cobert la meitat fins al moment.
El programa de continguts està pensat per a professionals de diferents sectors d’activitat, tant de caràcter industrial com del sector serveis o de l’administració. En aquest sentit, el màster té la finalitat de capacitar els professionals de la gestió d’operacions per a implantar, desenvolupar i dirigir aquesta àrea funcional de forma integrada amb logística i producció.
El director del Màster és Jordi Ojeda, responsable de l’àmbit de formació i de recerca de LOGINCAT, doctor enginyer industrial, professor de la Universitat de Barcelona i amb una dilatada experiència en projectes industrials. A més, la primera promoció estarà apadrinada per Diego Hernández, director de planta i d’operacions de SMP Polinyà i SMP Castellbisbal.
Està previst que el màster comenci el 24 d’octubre amb una conferència inaugural titulada “Nous reptes de les operacions al sector auxiliar de l’automoció. El cas de SMP-Polinyà”, a càrrec de Diego Hernández. La sessió serà oberta a tothom que hi vulgui assistir. Abans, qui ho vulgui, pot assistir a alguna de les sessions informatives programades per als dies 12 i 26 de setembre; només cal confirmar l’assistència al correu formacio@login.cat. Per a més informació sobre els continguts del màster podeu visitar la pàgina www.login.cat/formacio.