Buscador per paraules clau
25 febrer 2016

Els ajuntaments del Vallès Occidental treballen en la implementació de la Llei de Transparència

Representants electes i tècnics de 15 municipis de la comarca han participat aquest matí a la Jornada sobre transparència, accés a la informació i bon govern. La sessió, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el suport del Consorci d’Administració Oberta (AOC), respon a la voluntat del Consell Comarcal d’acompanyar els ajuntaments de la comarca en la implementació de les mesures previstes a la normativa sobre transparència.

La sessió ha comptat amb la participació del Secretari de l’Ajuntament de Gavà, Roger Cots; Judith Aguas, de l’AOC; el regidor Govern Obert de Castellar del Vallès, Daniel Pérez i responsable d’organització, sistemes i atenció ciutadana del mateix ajuntament, Jaume  Usall.

Roger Cots, amb una llarga experiència en la implantació de la transparència en l’àmbit local,  ha destacat la necessitat que la transparència vagi més enllà de la Llei 19/2014 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. També ha fet una reflexió al voltant del concepte de la transparència com a bones pràctiques, metodologia, … Ha assegurat que l’administració electrònica “no és un fi, és un mitjà i és un element indispensable per una administració més oberta i participativa”. Cots recomana la pedagogia i la prevenció en els ens locals així com la professionalització dels servidors públics. Ha reclamat, també, un llenguatge més senzill a l’hora d’oferir la informació als veïns i veïnes.

Des de l’AOC s’ha posat de manifest les necessitats dels ens locals en la implantació d’eines per a la transparència. S’ha presentat el Portal de la Transparència que aquest Consorci posa a disposició de les entitats públiques de Catalunya per tal de poder publicar la informació que requereix la nova Llei. Així mateix, s’ha explicat als representants dels ens locals de la comarca, quins recursos hi ha disponible i quins serveis ofereixen l’AOC, la Diputació i el Departament de Govern.

La trobada ha permès conèixer l’experiència de l’Ajuntament de Castellar del Vallès que va ser pilot en la implantació d’alguns dels serveis de l’AOC, com el Portal de la Transparència. La seva trajectòria en aquesta temàtica ha servit per conèixer els obstacles i dificultats en què es troben les administracions local a l’hora d’implantar els requisits de transparència i accés a la informació pública que obliga la Llei.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail