Buscador per paraules clau
23 febrer 2016

Els ajuntaments del Vallès Occidental demanen una reunió amb el conseller de Salut per abordar les mancances de l’atenció sanitària a la comarca

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha sol•licitat una reunió al conseller de Salut, Antoni Comín, per tal que els alcaldes i alcaldesses de la comarca puguin traslladar-li les mancances de la sanitat pública a la comarca i es pugui treballar per millorar els serveis actuals. La Taula comarcal de Salut, que ja s’ha constituït tal com es va aprovar al darrer Consell d’alcaldes i alcaldesses, treballar ara un document marc que reculli les inquietuds dels municipis per traslladar al conseller.

A la carta al conseller Comín, el president del Consell Comarcal explicat  que “els alcaldes i alcaldesses de la comarca van coincidir en la  necessitat de programar una trobada amb el conseller de Salut de la Generalitat per tal de poder exposar-li les inquietuds i preocupacions dels diferents municipis en aquesta matèria”. També afegeix que des dels municipis són “conscients que aquesta no és una competència municipal, però com a administració propera a la ciutadania estem preocupats per la situació actual de la sanitat pública al nostre territori i estem disposats a treballar conjuntament amb el govern català per trobar-hi les millors solucions”.

La Taula comarcal de Salut, en marxa

La Taula comarcal de Salut està formada pels ajuntaments del Vallès Occidental i vol ser una veu comuna que permeti actuar davant la Generalitat de Catalunya per pal·liar els dèficits que actualment pateix el sistema sanitari fruit de la disminució del pressupost acumulada els darrers anys. Aquests dèficits afecten les llistes d’espera, les urgències, les derivacions, el tancament de llits o l’atenció en salut mental, entre d’altres qüestions.

Aquesta Taula comarcal ja ha començat a treballar, amb una primera reunió de regidors i regidores dels ajuntaments del Vallès Occidental. La consellera delegada de Salut, Núria Colomé, explica que “en aquesta primera trobada hem posat en comú les preocupacions dels diferents ajuntaments i estem treballant un document marc per poder lliurar al conseller Comín. Els ajuntaments estem preocupats i estem al costat del govern per millorar els serveis sanitaris a la comarca i poder ajudar en la reorganització d’aquests serveis”.

De la reunió se’n va extreure també la necessitat de disposar d’un espai de trobada entre el territori i el Departament de Salut i una interlocució fluida.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail