Buscador per paraules clau
19 febrer 2016

El Consell Comarcal inicia la redacció del Codi ètic i de bon govern i implanta mesures per fomentar la transparència

S’ha constituït la Comissió de Transparència presidida pel conseller de les CUP-CAV, Josep Maria Osuna

La Comissió de Transparència del Consell Comarcal ja ha començat a treballar al Consell Comarcal. Ahir dijous a la tarda es va constituir formalment, presidida pel conseller comarcal i alcalde de Ripollet de les CUP-CAV, Josep Maria Osuna. La creació d’aquesta comissió respon a l’acord del Ple del Consell del passat 4 de febrer i té com a encàrrec iniciar la redacció del Codi ètic i de bon govern, implantar mesures per fomentar la transparència i fer seguiment dels casos judicials en els quals està implicat el Consell i/o els consorcis de la comarca.

En la primera sessió es va explicar als seus membres la informació sobre els diferents requeriments policials i judicials que afecten al Consell Comarcal i/o als Consorcis i es va posar a la seva disposició la documentació per si consideren oportú consultar-la. A més, es va donar informació sobre la personació del Consell i els consorcis com a acusació particular del Cas Mercuri. En aquest cas cal destacar la contractació d’una advocada externa per tal de portar aquest procés.

En la reunió de la Comissió també es va iniciar el debat sobre l’elaboració del Codi ètic i de bon govern del Consell, que s’elabora amb les aportacions dels diferents grups polítics comarcals i en base a diferents propostes.

També es va informar sobre el desplegament de la Llei de la Transparència al Consell i l’esforç de la institució en l’aplicació de mesures de foment de la transparència al propi ens i de suport als municipis de la comarca. En aquest sentit es va destacar que l’ens comarcal ha posat en marxa recentment el nou web, el Portal de la Transparència, el Tauler electrònic i ha incrementat la informació de la Seu Electrònica.

En aquest àmbit, el Consell Comarcal ha demanat formar part de la xarxa de territoris de Catalunya per acollir la jornada “El paper dels electes locals en la lluita contra la corrupció”. Amb la celebració d’aquesta activitat a la seu del Consell es vol acostar i facilitar l’accés d’aquesta interessant iniciativa de les dues entitats municipalistes (ACM i FMC) i l’Oficina Antifrau de Catalunya, als alcaldes/alcaldesses i els regidors/regidores dels ajuntaments de la comarca del Vallès Occidental i d’altres municipis, que per  proximitat o no, estimin oportú la seva participació en la conferencia-debat al Consell Comarcal.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail