Buscador per paraules clau
07 abril 2025

El Consell Comarcal presenta el treball conjunt per impulsar la concertació territorial i la nova estratègia d’indústria al Vallès Occidental

La reunió ha estat presidida pel President del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés i el conseller d’impuls econòmic i treball, Javi García. S’ha comptat amb la participació del Secretari General del Departament d’Empresa i Treball, Pol Gibert, així com del Secretari de Treball, Paco Ramos, i el Secretari d’Empresa i Competitivitat, Jaume Baró El Consell Comarcal ha reunit els representants dels municipis de la comarca en l’àmbit de Promoció Econòmica i Ocupació per informar dels treballs desenvolupats en el projecte Impuls del nou model de Concertació Territorial al Vallès Occidental, amb la presentació dels principals resultats i productes, així com el disseny de la nova estratègia d’indústria amb l’horitzó 2030.

El divendres 4 d’abril s’ha celebrat una reunió de les regidories de promoció econòmica i ocupació dels 23 ajuntaments del Vallès Occidental. Aquesta trobada té per objectiu compartir i coordinar els esforços en l’àmbit comarcal complementant les polítiques que s’impulsen des dels municipis.

La sessió ha permès presentar els diferents treballs d’anàlisi i diagnosi de la situació socioeconòmica de la comarca, destacant el Visor PAO que permet informació agregada per agrupacions supralocals quant a inversions per serveis ocupacionals i entitats, i que és un element clau per seguir treballant de forma concertada en el procediment de reconeixement de les estratègies de Concertació.

Tanmateix, s’han presentat tres guies de suport elaborades pels equips tècnics de la comarca que exposen elements sobre el nou paper de les entitats locals en la concertació territorial, el nou model de programació i de serveis i el nou model de governança i gestió.

El desenvolupament d’aquests treballs ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament locals i ha comptat amb suport de la Diputació de Barcelona.

Durant la trobada, els representants del Departament de Treball han subratllat la importància del Vallès Occidental en el desenvolupament dels treballs tècnics presentats. La sessió també ha permès fer una primera aproximació a la nova Estratègia d’Indústria amb Horitzó 2030 i la seva programació.

Els treballs presentats han estat fruit de l’anàlisi conjunta dels reptes i prioritats de la comarca, que s’ha complementat amb un procés de participació amb les entitats publico i privades que configuren el Pacte per la Reindustrialització.

Aquesta nova estratègia d’indústria marca una evolució i salt qualitatiu d’aquest espai de concertació vinculat a la indústria manufacturera i els serveis avançats directament vinculats amb la mateixa. Es planteja en base a dues iniciatives claus de cooperació institucional com són l’Agenda Vallès, que recull 10 demandes que afecten directament a l’entorn de l’activitat industrial i els Espais de Coordinació, que posa en relleu els temes cal·lus en la transformació productiva de la indústria.

Tanmateix, es complementa amb tres projectes centrals d’intervenció: Polígons i zones d’activitat econòmica, Clústers territorials i ecosistemes de proximitat i Talent, qualificació i ocupació a la indústria, amb l’objectiu conjunt de potenciar l’ADN industrial, millorant la situació dels 134 polígons existents a la comarca, millorant la visibilitat industrial i el potencial de col·laboració, així com aconseguir de la indústria un pol d’atracció i retenció de talent.

Els representants del Departament de Treball han subratllat la importància del Vallès Occidental quan a polítiques industrials i capacitat de creixement i innovació en un territori on conflueixen indústria puntera, universitats i centres de tecnologia de referència i que ens ha de fer creure en les possibilitats reials del territori per liderar polítiques industrials.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail