Buscador per paraules clau
20 març 2025

El Centre Logístic de Biomassa del Vallès Occidental rep una delegació del Consell Comarcal de l’Anoia interessada en replicar el model de biomassa

El Centre Logístic de Biomassa del Vallès Occidental ha rebut la visita d’una delegació del Consell Comarcal de l’Anoia, encapçalada pel president Jordi Parcerisas, per conèixer de primera mà el model de gestió forestal i l’ús de la biomassa com a font d’energia neta. La delegació ha estat rebuda pel president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Xavier Garcés, la consellera comarcal d’Emergència Climàtica, Laura Oliver, la gerent, Núria Carrés, i representants de l’empresa concessionària Boscat, que gestiona el servei de biomassa a la comarca.

El Centre Logístic de Biomassa del Vallès Occidental és el nucli d’operacions del Servei Comarcal de Biomassa Forestal, un equipament clau per tancar el cercle de l’aprofitament forestal i la producció d’estella, que alimenta les calderes de biomassa de la comarca. Aquesta infraestructura facilita una gestió sostenible i eficaç dels boscos, minimitzant el perill d’incendis i contribuint a la producció d’energia neta i de proximitat.

Durant la visita, la delegació de l’Anoia va mostrar gran interès en replicar aquest model a la seva comarca, amb l’objectiu de millorar la prevenció d’incendis i promoure l’ús de la biomassa com una alternativa energètica més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

L’empresa Boscat, encarregada de la gestió de la biomassa al Vallès Occidental, també va participar activament en la visita, mostrant els detalls del procés de producció i la seva experiència en l’ús de la biomassa com a font d’energia sostenible.

El Servei Comarcal de Biomassa Forestal ha mobilitzat des de la seva posada en marxa un total d’11.273 tones de fusta provinent de la gestió forestal sostenible, equivalent a la gestió de 528 hectàrees de bosc, per a la producció de 10.500 tones d’estella. Aquesta gestió ha permès el subministrament de 44,8 GWh d’energia renovable a equipaments de la comarca, contribuint a la reducció de 7.900 tones d’emissions de CO₂. Així mateix, més de la meitat de la fusta mobilitzada, un 51%, prové directament del territori vallesà, contribuint així a l’assoliment dels objectius mediambientals del projecte: la prevenció d’incendis forestals a la comarca mitjançant la promoció de la gestió sostenible de la superfície forestal i la valorització de la biomassa per a la generació d’energia tèrmica.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail