Buscador per paraules clau
15 octubre 2024

El Vallès Occidental participa a Turquia a les sessions de treball del projecte europeu per aplicar la intel·ligència artificial en l’àmbit de la sostenibilitat alimentària

Del 7 a l’11 d’octubre, personal tècnic del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha participat al municipi de Darica (Turquia) en l’activitat de desenvolupament de capacitats en el marc del projecte europeu AI4WASTE per la identificació de solucions d’Intel·ligència Artificial en l’àmbit de la sostenibilitat alimentària. El projecte AI4WASTE està finançat en el marc del programa europeu Erasmus+ i el Consell Comarcal hi participat per conèixer les possibilitats de l’aplicació de la intel·ligència artificial en projectes com el Recooperem.

Al llarg del desenvolupament del projecte AI4WASTE, el personal tècnic del CCVOC estudia la manera de com poder millorar, utilitzant eines d’IA, la prevenció del malbaratament alimentari, l’eficiència en els processos de gestió i execució del projecte, així com la millora del sistema de recuperació i distribució dels aliments i la reducció de l’impacte ambiental.

Durant la setmana es van realitzar una sèrie de sessions tècniques formatives per a capacitar al personal tècnic de les entitats sòcies del projecte per a la identificació de solucions d’Intel·ligència Artificial en l’àmbit de la prevenció i gestió de residus. L’objectiu final del projecte és divulgar les solucions existents identificades en el mercat i facilitar la seva implementació i utilització en les iniciatives locals de cada territori de cada soci de projecte. Es van treballar conceptes bàsics d’Intel·ligència Artificial, el marc legal i regulador europeu, les últimes novetats d’aquesta tecnologia i es van presentar casos pràctics i exemples aplicats a la prevenció i gestió de residus, així com també solucions aplicades a l’economia circular en general.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental –qui va assistir a les sessions institucionals de treball- i el personal tècnic de l’equip de sostenibilitat alimentària de l’entitat, van ser benvinguts per l’alcalde Muzaffer Biyik a l’ajuntament de Darica (Turquia) en el marc del projecte europeu.

Juntament amb el Consell Comarcal, formen part del projecte AI4WASTE l’Associació de Municipis per a la gestió sostenible de residus de Gran Porto (LIPOR), l’empresa Sucessos Criativos, Lda de Portugal, amb experiència en consultoria de serveis, gestió de fons comunitaris i en desenvolupament i innovació digital, i l’ens local DARICA BELEDiYESi del municipi de Darica, amb 225.602 habitants, de la provincia de Kocaeli, al costat d’Istanbul (Turquia) i on va tenir lloc aquesta activitat del projecte.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail