Buscador per paraules clau
06 setembre 2024

Inicia el curs escolar 2024/25 amb 1.563 alumnes amb plaça assignada al Servei de Transport Escolar del Consell Comarcal

El curs escolar 2024/25 s’ha iniciat amb 1.563 alumnes amb plaça assignada al Servei de transport escolar del Consell Comarcal del Vallès Occidental, una xifra que continua augmentant respecte a anys anteriors: 1.487 (2023/24) i 1.366 (2022/23).

Del total dels alumnes amb plaça assignada, 506 prové d’escoles, 381 d’instituts i 676 d’escoles d’educació especial. Enguany, el curs comença amb 98 rutes, de les quals 28 són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. En total, es dona servei a 30 centres educatius: 7 escoles, 8 instituts i 15 escoles d’educació especial.

Alumnes de tota la comarca – exceptuant el municipi de Gallifa, que escolaritza els seus joves a municipis del Vallès Oriental – es beneficien del Servei de Transport Escolar. Pel que fa als centres educatius de destí, aquests es troben als municipis de Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental gestiona el servei transport escolar per delegació de competències de la Generalitat de Catalunya amb el suport econòmic del Departament d’Educació, el qual aporta part del finançament necessari.

L’import de preu públic que han d’abonar les famílies usuàries del servei en modalitat no obligatòria es manté constant des del curs 2013-2014, així mateix, també es mantenen les reduccions d’aquesta tarifa per als segons, tercers i més germans usuaris del servei.

El Servei de transport escolar en la modalitat obligatòria i gratuïta s’adreça a l’alumnat que, a proposta dels Serveis Territorials d’Educació, ha d’escolaritzar-se fora del seu municipi de residència.

Així mateix, el servei en modalitat no obligatòria i subjecte al pagament de preu públic s’adreça a determinat alumnat d’ensenyaments obligatoris que s’ha de desplaçar a centres docents del mateix municipi però distants del seu lloc de residència.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail