Buscador per paraules clau
12 juliol 2024

El Consell Comarcal del Vallès Occidental col·labora amb la Fundació Autònoma Solidària per promoure projectes socioeducatius com el Campus Ítaca que es celebra aquest mes de juliol

El Consell Comarcal del Vallès Occidental col·labora amb la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per promoure projectes socioeducatius a la comarca. Aquesta col·laboració té com a objectiu fer difusió dels projectes Croma 2.0 i Ítaca, així com contribuir al benestar emocional dels adolescents i joves de la comarca. Mitjançant aquest conveni, el CCVOC i la FAS treballen conjuntament per desenvolupar projectes que fomentin la participació d'infants i joves en risc d'exclusió educativa.

El projecte Croma 2.0 compta amb la participació anual de prop de 500 infants i joves de diversos municipis del Vallès Occidental. En aquest projecte, professorat dels centres educatius i voluntariat de la UAB treballen conjuntament per donar suport a l’alumnat en risc d’exclusió educativa, motivant-los a través de tallers i contribuint al seu benestar emocional.

El Campus Ítaca, per la seva banda, acull més de 300 infants i joves de la comarca cada any. Aquest projecte té com a objectiu fomentar la continuïtat educativa dels estudiants i evitar l’abandonament escolar prematur. El Campus Ítaca, que enguany arriba a la seva 21a edició, es desenvolupa entre el 26 de juny i el 16 de juliol. Participaran 330 joves alumnes de tercer d’ESO procedents d’una setantena de centres educatius del Vallès Occidental i del Vallès Oriental, que fan activitats pedagògiques i lúdiques al campus de Bellaterra. Aquesta iniciativa incentiva els joves a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria.

El perfil d’alumnat al qual va dirigit el projecte és el d’estudiants amb bones capacitats per als estudis però que, per la seva situació socioeconòmica o per la manca de referents adults propers amb estudis superiors, es troben en una situació de desavantatge educatiu. A més d’animar-los a seguir estudiant, el Campus Ítaca vol esdevenir un espai de convivència entre els nois i noies procedents d’entorns socials diversos, així com potenciar l’ús del català com a llengua de comunicació.

Els participants queden repartits en dos torns: el primer ha fet la seva estada a la UAB del 26 de juny al 4 de juliol, i el segon es desenvoluparà entre el 8 i el 16 de juliol. El conseller comarcal d’Educació, Manuel Robles va acompanyar el jovent en la cloenda del primer torn.

Durant el Campus Ítaca duen a terme, per grups, activitats pedagògiques —tallers, debats, projectes…— coordinades per professorat de la UAB, on posen en pràctica metodologies de recerca, així com activitats lúdiques i esportives que potencien tant els hàbits saludables com la socialització. Enguany s’estrenen quatre activitats noves: dansa creativa, construcció amb 3D, psicologia positiva i ús saludable de les noves tecnologies.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail