Buscador per paraules clau
21 juny 2024

El Programa de cultura emprenedora a l’escola tanca el curs 2023-24 amb la venda de productes de les cooperatives creades a Polinyà, Vacarisses i Matadepera

Un total de 126 nens i nenes de tres escoles han participat aquest curs en el Programa CuEmE que impulsa la Diputació de Barcelona, amb el suport dels ajuntaments de Polinyà, Vacarisses i Matadepera i l’acompanyament del Consell Comarcal. El projecte, en el que s’han creat cinc cooperatives, ha finalitzat amb la tradicional venda de productes en espais dels municipis i amb l’acte final de lliurament de diplomes.

Per 7è any consecutiu, han passat per l’experiència de crear i treballar en una cooperativa l’alumnat de 5è de l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses, 26 nens i nenes, i de l’Escola de la Vila de Polinyà, amb 47 infants. I han tingut la primera experiència a l’Escola Joan Torredemer de Matadepera, amb 53 participants de 6è. El Consell Comarcal participa en el CuEme des del curs 2017-18. Des de llavors i comptant amb el curs actual, s’han registrat 743 participants majoritàriament de 5è de primària que han treballat en la creació de 34 cooperatives.

El protagonista d’aquest programa és l’alumnat que al llarg de tot el curs participen d’una experiència que els convida a incorporar nous coneixements sobre el món de les empreses, especialment de les cooperatives, sobre els elements necessaris per al seu funcionament i sobre una manera de fer particular del món cooperatiu que comporta una gran corresponsabilitat. La venda de productes és l’activitat final del projecte, que permet als nens i nenes fer visible el treball de tot un curs i oferir a la ciutadania un seguit de productes que, en aquest curs, s’han esforçat especialment per fer amb materials naturals o reciclats per reduir l’impacte ambient tal. Per arribar fins aquí, han passat per totes les fases: la decisió de crear una cooperativa i conèixer les seves característiques, fer els estatuts, triar un nom, fer propostes de productes i seleccionar els que produiran, marcar preus a partir d’un estudi de mercat, fer la producció amb control de qualitat i organitzar tots els preparatius per a la venda.

Per a l’escola Joan Torredemer de Matadepera ha estat la primera experiència: han treballat en la creació de dues cooperatives “CET” i “EsToCa” i van fer la venda dels productes el 25 de maig passat. L’alumnat de l’escola Font de l’Orpina de Vacarisses, que va crear la cooperativa “MONSTER COWS”, va instal·lar la paradeta per a la venda dels seus productes durant la Festa Major petita del municipi, el 25 de maig. I a l’Escola de la Vila de Polinyà ha tingut aquest curs dues cooperatives: “GRUP VILA” i “TEAMS VILA” que van vendre els seus productes durant dos dies de Mercat Setmanal els dies 27 de maig i 10 de juny.

Seguint les directrius del programa, una part dels beneficis obtinguts per aquestes cooperatives s’ha destinat a entitats sense ànim de lucre que han triat els alumnes, com és el cas de Peluts, Adda i Lliga protectora d’animals de Sabadell, centrades en la defensa dels drets dels animals, Sempre amunt Sant Joan de Déu, campanya de sensibilització i recollida de fons per la investigació del medul·loblastoma i Petits Detalls que promou projectes de cooperació internacional a Uganda.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail