Buscador per paraules clau
22 maig 2024

El Consell Comarcal del Vallès Occidental col·labora amb 12 municipis de la comarca per facilitar la conciliació de les famílies, gràcies al programa Temps x Cures

Temps x Cures és un programa promogut pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya dins del marc del “Plan Corresponsables” del Ministeri d’Igualtat. Aquest programa té com a objectiu reconèixer la importància social de la cura a través del desplegament de serveis dirigits a la infància mitjançant prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills d’entre 0 i 16 anys. En aquest marc, el Consell Comarcal col·labora amb els onze municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials pel desplegament de serveis de cura i canguratge.

El Consell Comarcal gestiona aquest programa des del 2021. Per l’any 2024 compta amb un pressupost de 313.127,08 euros. Gran part d’aquest import s’ha distribuït entre els municipis de menys de 20.000 habitants per tal de subvencionar el desplegament d’aquest tipus de serveis. Aquests seran d’accés universal tenint en compte la perspectiva de gènere i interseccional, garantint de forma prioritària l’accés a famílies i col·lectius en situació de vulnerabilitat. Així, es dedicaran els recursos per a casals d’estiu, serveis d’acollida i acompanyament fora d’horari escolar, canguratges puntuals, entre altres.

La finalitat del programa Temps x Cures és avançar en l’àmbit de la corresponsabilitat i la democratització de les cures a partir de diverses línies: consolidar el dret a les cures dels infants; alliberar temps per a les famílies, especialment per a les dones, a qui, majoritàriament, s’ha atribuït el treball de les cures; acreditar l’experiència adquirida en l’àmbit de les cures i generar ocupació de qualitat en aquest sector.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail