Buscador per paraules clau
20 maig 2024

El Vallès Occidental participa en el projecte europeu AI4Waste per aplicar la intel·ligència artificial en l’àmbit de la sostenibilitat alimentària

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està participant en un projecte europeu que té com a finalitat desenvolupar eines de sensibilització i formació en l’àmbit de la prevenció i gestió de residus orgànics a partir de l’aplicació de la intel·ligència artificial. El projecte anomenat AI4Waste està finançat en el marc del programa ERASMUS+. L’experiència vol aportar nou valor al projecte de sostenibilitat alimentaria Recooperem amb l’aplicació de tècniques d’intel·ligència artificial que puguin millorar-ne els processos i la gestió.

Entre els productes previstos en el marc del projecte en destaca la realització d’una caixa d’eines per a l’aplicació de la Intel·ligència artificial en la sostenibilitat alimentaria i la realització d’una formació en aquest àmbit. En aquest sentit, cal recordar que el projecte de sostenibilitat alimentària Recooperem és –a més d’un projecte social-, una acció que minimitza el residu orgànic provinent de cuines i menjadors de grans productors com escoles, empreses o hospitals.

De fet, en l’inici de les activitats del projecte, tècnics i tècniques comarcals ja han pogut participar a un taller per entendre i conèixer les possibilitats de l’aplicació de la intel·ligència artificial en els projectes de sostenibilitat. Durant el taller, es va plantejar com poder millorar la eficiència en els processos de gestió i execució del projecte, així com la millora del sistema de recuperació i distribució dels aliments. Aquest taller va servir per introduir les prioritats i interessos dels socis per al treball que continuarà amb la formació i l’elaboració de la caixa d’eines d’IA que es preveu realitzar durant l’execució d’aquest projecte Erasmus+.

El llançament del projecte ha tingut lloc a la ciutat de Porto, a Portugal, el 9 i 10 de maig. Allà s’ha fet la primera trobada on hi ha participat el Consell Comarcal, l’Associació de Municipis per a la gestió sostenible de residus de Gran Porto, LIPOR; l’empresa Sucessos Criativos, Lda de Portugal amb experiència en consultoria de serveis, gestió de fons comunitaris i en desenvolupament i innovació digital; i l’ens local DARICA BELEDÿSÍ del municipi de Darica de la província Kocaeli de Turquia.

Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail