Buscador per paraules clau
25 octubre 2023

En marxa un nou projecte per impulsar les relacions industrials de proximitat entre les empreses

El dimarts 17 d'octubre el Consell Comarcal, en el marc de la Fira de la Innovació organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha realitzat una sessió de presentació i treball amb ajuntaments i agents socials del territori del projecte “Ecosistema Industrial de Proximitat”. L’objectiu del projecte és augmentar les interaccions comercials i de serveis entre les empreses industrials per enfortir el teixit productiu i fomentar així una comarca amb més capacitat de producció, més sostenible i més resilient.  

La metodologia per desenvolupar aquesta comunitat industrial es basa en la identificació i gestió d’interessos empresarials, la cerca d’opcions de clients i proveïdors KM0 i la dinamització d’una plataforma tecnològica per facilitar les interrelacions de proximitat i el coneixement entre el teixit empresarial.

Durant la sessió s’han presentat els serveis de suport que s’impulsaran en la dinamització del teixit productiu i la flexibilitat de la plataforma digital com a eina vertebradora del projecte. El conjunt de professionals assistents provinents de diferents entitats han col·laborat amb l’elaboració de propostes a tenir en compte en la definició de l’ecosistema i la plataforma.

Actualment, ja està en marxa un acompanyament expert per a  les empreses que vulguin apostar per incrementar les relacions amb empreses veïnes. S’ofereix l’elaboració d’un pla de valoració de clients i proveïdors de proximitat, per identificar i localitzar potencials col·laboracions i reptes empresarials.

El projecte parteix de la col·laboració amb la iniciativa ja existent al territori Open Industry i es desenvolupa en el marc del Pacte per la Reindustrialització per enfortir i treballar amb el conjunt d’agents del territori l’ecosistema de suport empresarial. Pel seu desenvolupament compte amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Per ampliar més informació podeu contactar amb la tècnica del projecte (garciasmrdl@ccvoc.cat).

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail