Amb el nom “Un futur inclusiu” s’ha realitzat un primer taller per a 25 empreses i entitats aquest dilluns, que es repetirà el 13 de novembre per a 25 participants més. Aquest taller té com a objectiu generar entre tots propostes de millora en torn l’accessibilitat universal i generar un espai de networking per compartir idees, reflexions i coneixements que ens ajudin a treballar l’accessibilitat que tant a nivell individual com de destinació.
Mitjançant la generació d’un espai comú de compartició d’idees, reflexions i coneixement, es generen propostes de millora, en diferents eixos de l’entorn de l’accessibilitat universal i es treballa per millorar l’estructuració de l’oferta turística i la comunicació de l’accessibilitat per a que el Vallès Occidental pugui esdevenir una destinació turística inclusiva.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental, els municipis i els establiments turístics de la comarca treballen per fer del Vallès Occidental una destinació turística sostenible. D’aquesta manera, la finalitat és protegir i millorar el patrimoni, tant natural com cultural, i desenvolupar un model de turisme responsable, ambientalment sostenible i socialment inclusiu i accessible que mantingui una relació equilibrada entre visitants i residents.
Aquesta aposta està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que regeixen l’actuació de la institució comarcal que acaba de ser acreditada amb el segell Biosphere de compromís ambiental. En aquest sentit, el turisme sostenible és beneficiós pels visitants perquè la qualitat de la seva experiència turística augmenta en un entorn cuidat i amb una bona acollida per part dels habitants del territori.