Buscador per paraules clau
15 setembre 2023

El projecte Recooperem de sostenibilitat alimentària, en marxa a 64 centres d’aprofitament de la comarca: 58 escoles, cinc empreses i un hospital

Els centres educatius han recuperat, amb l’inici de curs, la seva activitat a la cuina i el menjador i d’aquesta manera s’ha reprès l’aprofitament alimentari que s’hi desenvolupa. Així mateix, el projecte es manté en d’altres menjadors col·lectius com el de l’hospital Universitari Mútua de Terrassa i cinc empreses de la comarca.

A tots aquests centres de producció es recupera el menjar sobrant que no s’ha arribat a servir i es prepara per a ser distribuït. Des de 2015 a 2023, gràcies al Recooperem, s’han recuperat més de 95.000 àpats, arribant a gairebé 4.000 famílies i evitant generar més de 37.000 quilos de residus.

Això és possible gràcies a la implicació, també de 17 entitats socials, 12 ajuntaments de la comarca i 21 empreses de restauració que treballen als diferents centres d’aprofitament. I amb una important xarxa de distribució que també compta amb el suport d’un vehicle elèctric i dues bicicletes elèctriques.

El Recooperem – Cuina per compartir és un projecte del Consell Comarcal del Vallès Occidental que té per objectius: reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar, donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels municipis de la comarca col·lectius de risc social i/o econòmic, reduir l’impacte mediambiental general al llarg de la cadena de producció i consum dels aliments, afavorir la col·laboració entre diferents agents socials de la comarca, generar circuits locals de distribució d’aliments i fomentar l’economia circular.

S’aprofita l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració dels centres col·laboradors (escoles, empreses i hospitals) i es distribueixen aquests aliments a entitats socials perquè les famílies se’n beneficiïn.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail