Es tracta d’una col·laboració amb el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona en la qual s’ha organitzat una trobada entre personal tècnic del Consell Comarcal i una sèrie de tècnics formats específicament en els fons NGUE per tal de cercar vies de col·laboració en el projecte per a la dinamització de la rehabilitació energètica d’edificis residencials. En el marc de la Fira Construmat s’ha explicat la iniciativa comarcal i la nova figura dels mediadors i mediadores que treballaran directament assessorant comunitats de propietaris de la comarca.
En el marc del projecte s’impulsa la rehabilitació energètica als edificis d’habitatges als municipis de Castellar del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Quirze del Vallès i Ullastrell. El finançament dels fons europeus Next Generation és una gran oportunitat per la rehabilitació energètica del parc d’edificis d’habitatges envellit, poc eficient i poc saludable, possibilitant la seva regeneració cap a un necessari nou model energètic.
Actualment es compta amb ajuts en el marc de dos programes: el Programa 3: Ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici plurifamiliar o unifamiliar; i el Programa 5: Ajuts per l’elaboració del llibre de l’edifici existent i de projectes de rehabilitació.
Des del Consell Comarcal s’ofereix assessorament personalitzat sobre els programes d’ajuts 3 i 5; informació sobre subvencions, finançament previ, beneficis fiscals i bonificacions municipals; acompanyament i suport a les Comunitats de Propietaris en els tràmits, mediació en la presa de decisions en les Comunitats de Propietaris; recerca de personal tècnic referent I contacte, col·laboració amb els ajuntaments i sensibilització i divulgació sobre la rehabilitació energètica i els ajuts Next Generation.
El projecte de “Transició energètica a la llar” està finançat amb fons europeus Next Generation EU en el marc del Programa de Primera Experiència del SOC inclòs al Plan de Recuperación Transformación y Resilencia.