Buscador per paraules clau
04 novembre 2022

20 professionals de la comarca es formen en habilitats digitals i verdes en el sector de l’automoció en un curs organitzat pel Consell Comarcal

El Consell Comarcal està portant a terme diferents accions de formació i acreditació de competències el sector de l’automoció. Es tracta d’accions que s’emmarquen en el Pla de suport a la reconversió del sector de la fabricació de l’automoció que s’està desenvolupant a la comarca amb el suport de la Diputació de Barcelona. Entre d’altres objectiu, el Pla té l’objectiu de pal·liar els efectes negatius de la crisi del sector de l’automoció sobre l’ocupació i facilitar la capacitació a nivell competencial, tècnic i d’habilitats a través d’una formació pràctica.

Un total de 20 professionals s’han format les darreres setmanes en el curs “Noves habilitats i competències digitals i verdes per afrontar els reptes de l’automoció”,  organitzat pel Consell Comarcal i impartit pel centre tecnologic EURECAT. Majoritàriament, els alumnes participants han estat persones desocupades afectades pels tancaments de les empreses de la comarca (com Continental i Teconnectvity). Tanmateix, s’ha comptat amb altres perfils, com professionals de las vendes, tècnics en robòtica o universitaris, entre d’altres.

El curs ha tingut una durada total de 32 hores en las quals s’han combinat las classes teòriques sobre noves tendències, las pràctiques a las instal·lacions i laboratoris, així com un treball en equips per respondre a diferents reptes, per co-crear idees innovadores.

A la sessió de cloenda del 27 d’octubre es van presentar els cinc projectes realitzats en equip per l’alumnat en relació a reptes diferents del sector, com són: el vehicle elèctric, el cotxe connectat i autònom, materials i manufactures avançades i sostenibilitat i economia circular. Concretament, es van treballar i proposar solucions, com la segona vida de las bateries aplicat als transport ferroviari, el disseny col·laboratiu de peces per a vehicles, un procediment per a la recerca de nous materials, la creació d’una xarxa per garantir la connectivitat del vehicle autònom a l’entorn rural i la creació d’una plataforma d’intercanvi de productes reciclats per afavorir l’economia circular al sector de l’automoció.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail