Buscador per paraules clau
24 octubre 2022

Les denúncies per violència masclista pugen més d’un 19% el segon trimestre de 2022. Publicat l’informe trimestral de violència contra les dones

El segon trimestre del 2022 ha tancat amb 628 denúncies per violència de gènere, un 19,2% més (+101) respecte al primer trimestre del 2022. Interanualment, la xifra de denúncies també s'ha incrementat amb força (+17,6%; 94 més).

L’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental publica un recull de dades estadístiques judicials trimestrals relacionades amb la violència de gènere en la comarca. L’objectiu de l’informe és facilitar l’accés a les dades de l’activitat judicial sobre violència de gènere als agents i actors del territori implicats en la visibilització i sensibilització d’aquesta problemàtica. També vol contribuir a l’anàlisi de la informació per orientar el disseny i la planificació de les polítiques públiques de prevenció i actuació sobre la violència masclista.

Per primera vegada des de 2013 el nombre de denúncies és superior a les 600, amb un dels increments més elevats del període. 

Durant aquest trimestre es van iniciar 138 ordres de protecció, de les quals van ser denegades el 56,2%. A la comarca, la proporció d’ordres de protecció denegades és lleugerament inferior que la província de Barcelona (57,2%), però superior a la del conjunt de Catalunya (54,8%). La denegació de les ordres de protecció en l’àmbit català continua sent notablement superior a la del conjunt de l’estat (31,6%).

Es van iniciar 22 ordres de protecció per cada 100 denúncies presentades. El nombre d’ordres de protecció iniciades s’ha incrementat un 27,8% (+30) respecte del primer trimestre del 2022.

A la comarca, el 46,5% de les resolucions dels procediments judicials acaben en sobreseïment provisional.

Els procediments que finalitzen en sentència condemnatòria representen el 10,8%. Aquesta proporció és més elevada a la comarca que a la província de Barcelona (6,6%) i que el conjunt de Catalunya (9,4%), però inferior a la mitjana espanyola (14,3%).

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail