Buscador per paraules clau
28 setembre 2022

47 escoles del Vallès Occidental ja han reprès el projecte d’aprofitament alimentari Recooperem aquest curs escolar

El projecte d’aprofitament alimentari segueix en marxa i coincidint amb l’inici de curs s’ha reprès a 47 escoles, amb el suport de 12 entitats socials. La resta d’escoles participants l’aniran reprenent les properes setmanes. També es manté, després del període d’estiu, a dues empreses de la comarca i es treballa per la seva expansió més enllà de l’àmbit escolar. Coincidint amb el Dia mundial contra el malbaratament alimentari, des del Consell Comarcal s’han fet públics també consells per a la ciutadania per a poder apostar per l’aprofitament.

El  29 de setembre se celebra a tot el món un dia per conscienciar sobre la problemàtica ambiental, social i humana que implica el malbaratament d’aliments perfectament comestibles però no comercialitzables. Segons la FAO, es calcula que un terç del menjar que es produeix al món s’acaba malbaratant.

El Vallès Occidental és un territori pioner en aquest sentit i compta actualment en dos projectes públics en marxa que permeten aprofitar aliments. D’una banda el projecte Recooperem i de l’altra el Mercat Circular, que permet aprofitar la fruita i verdura del mercat comarcal Mercavallès que no és comercialitzable però és mengívola.

Recentment el Consell Comarcal ha vist concedida una subvenció per a l’expansió del Recooperem i per a la promoció de pràctiques de reducció del malbaratament alimentari i la sensibilització en aquest àmbit. Es rebran prop de 50.000 euros per a portar-lo a terme entre aquest any i el 2024. Amb aquest projecte es reforça l’aposta del Consell Comarcal per la Sostenibilitat alimentària i la voluntat de seguir treballant per a la seva consolidació i extensió a nivell comarcal.

Aquest 2022 dues empreses de la comarca s’han sumat ja al projecte Recooperem. Es tracta de l’empresa Noucor de Palau-solità i Plegamans i la cooperativa TEB de Castellar del Vallès. Aquestes empreses disposen de menjador col·lectiu per al seu personal i volen poder aprofitar els àpats que no s’han arribat a servir per evitar el malbaratament alimentari.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail