Buscador per paraules clau

Acció Europea i internacional

Oficina comarcal Next Generation

El Fons Next Generation EU és un instrument aprovat el 21 de juliol pel Consell Europeu que té com a finalitat contribuir a la reconstrucció dels membres de la Unió Europea,  reparant els efectes econòmics, socials i sanitaris de la pandèmia de la COVID-19 i alhora impulsar la transició ecològica i digital dels països de la Unió Europea. Estem doncs davant una oportunitat de finançament extraordinària i sense precedents pels territoris, que pot tenir un impacte important en les futures generacions.

En aquest marc, des del Consell Comarcal es treballa en dues línies.  D’una banda, en diferents projectes territorials per a presentar a la convocatòria Next Generation, uns projectes que tenen la voluntat de ser el màxim de participats pel territori, des del sector públic i privat, per aconseguir el màxim impacte. D’altre banda, posem a disposició de tots els ajuntaments el suport comarcal des de l’Oficina comarcal Next Generation per tal que els municipis puguin disposar de tota la informació i valorar la seva adhesió als diferents projectes.

QUÈ SÓN ELS FONS NEXT GENERATION EU

PROJECTES COMARCALS NEXT GENERATION

OFICINA COMARCAL NEXT GENERATION I SERVEI INFO EUROPA (SIE)

ENLLAÇOS I CONVOCATÒRIES D’INTERÈS

FÒRUM NEXT GENERATION VALLÈS

Projectes i fons industrials Next Generation

El Consell Comarcal ha activat recentment un servei per a les empreses de la comarca per informar, orientar i assessorar-les en les diferents convocatòries dels fons Next Generation. En cooperació amb diferents ajuntaments de la comarca s’ha activat un dispositiu per facilitar l’accés de les PIMEs industrials a les convocatòries que han de suposar un avanç en la transformació productiva del territori.

Amb l’objectiu de complementar el servei d’informació i acompanyament a les empreses en fons Next Generation, el Consell Comarcal ha posat en marxa un apartat web específic de Projectes i fons europeus per a empreses. Aquest espai dóna informació actualitzada sobre beneficiaris, imports i característiques de les principals convocatòries atorgades del fons Next Generation i posa en contacte empreses o entitats que busquin partners, per impulsar o presentar projectes. A més, permet a les empreses interessades a rebre més informació o presentar un projecte, concertar una entrevista de treball.

Projectes europeus amb participació del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Projecte europeu AI4WASTE

El projecte AI4Waste, finançat pel programa europeu ERASMUS+, té com a finalitat desenvolupar eines de sensibilització i formació amb l’aplicació de la IA (Intel·ligència Artificial) en l’àmbit de la prevenció i gestió de residus orgànics. Durant el desenvolupament del projecte es formarà al personal tècnic en l’aplicació d’eines d’intel·ligència artificial amb l’objectiu de poder fer-les servir en els projectes de sostenibilitat de les entitats sòcies participants (com per exemple: en el projecte RECOOPEREM: Sostenibilitat Alimentària Vallès Occidental) i es crearà un conjunt d’eines per facilitar la implementació d’aquesta tecnologia en els seus territoris. En aquest projecte hi participa el Consell Comarcal del Vallès Occidental juntament amb LIPOR (l’Associació de Municipis per a la gestió sostenible de residus de Gran Porto, Portugal), l’empresa portuguesa Sucessos Criativos, Lda i l’ens local DARICA BELEDÿSÍ del municipi Darica de Turquia.

Projecte transnacional CITYLOOPS

El Consell Comarcal va participar, en el marc del Vallès Circular, al projecte europeu “CITYLOOPS-Demostracions de desenvolupament urbà sistèmic per ciutats circulars i regeneratives durant 4 anys de 2019 a 2023. La participació en aquest projecte europeu va obrir al Vallès Circular una finestra al coneixement directe d’experiències d’èxit en diferents països i a seguir de prop el disseny i la implementació de propostes innovadores per facilitar la replicació en el Vallès Occidental. En aquest projecte les ciutats que van participar juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental van ser: Høje-Taastrup (Dinamarca), Roskilde (Dinamarca), Mikkeli (Finlàndia), Apeldoorn (Països Baixos), Bodø (Noruega), Porto (Portugal), Sevilla i Murcia.

Projecte GIF: Grow In Family Today

L’Equip d’Atenció a la Infància comarcal, col·labora des de 2018 amb el projecte GIFT (Grow In Family Today) que té per objectiu promoure el desenvolupament de les relacions positives entre progenitors (o persones que tenen la guarda) i els infants i persones adolescents als nuclis familiars. Aquest projecte contempla la dimensió emocional, relacional i educativa en els diferents contextos de vida. Es desenvolupa a 4 països europeus: França, Itàlia, Romania i Espanya. De cada un dels països intervé com a mínim una universitat.  El Consell Comarcal del Vallès Occidental forma part de l’equip espanyol juntament amb  la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail