Buscador per paraules clau
17 juny 2022

Es presenta el nou sistema integrat FPcat als professionals d’orientació formativa i ocupacional del Vallès Occidental

En el marc de la Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental, el Consell Comarcal ha acollit aquest dimecres la Jornada d’orientació sobre el nou sistema integrat FPcat, dirigida a professionals d’orientació formativa i ocupacional de la comarca. Durant la sessió, els serveis tècnics de l’Agència Pública de Formació i Qualificació professional de la Generalitat de Catalunya han facilitat informació i orientació sobre la construcció dels itineraris formatius en el marc del Sistema FPcat i sobre l’acreditació de competències.

Aquesta sessió s’emmarca en el treball comarcal per impulsar la Formació professional, tal com ha indicat el conseller comarcal d’Educació i Formació, Manolo Robles, qui posa en valor el treball de concertació realitzat en el territori en aquesta línia.

Sistema de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya

El 21 de desembre de 2021 el Govern de la Generalitat va aprovar el IV Pla general del Sistema de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (2021-2023), que té la voluntat d’adaptar la formació i la qualificació professional de Catalunya per promoure una transformació del model productiu del país que doni resposta a les seves necessitats actuals i futures. L’elaboració del Pla, fruit del treball de concertació amb les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de Catalunya, recull deu reptes per al període 2021-2030.

La jornada celebrada aquesta setmana ha permès situar les  bases de l’Estratègia catalana de formació i qualificació professionals i donar a conèixer els recursos i eines per als professionals i orientadors que aporta la plataforma web: fp.gencat.cat. Aquestes eines seran de gran utilitat pels professionals que fan l’acompanyament a les persones en el seu procés de pressa de decisions i la definició dels itineraris formatius al llarg de la vida.

Acreditació de competències

També s’han donat a conèixer les novetats respecte a l’acreditació de competències professionals. Aquesta acreditació de competències suposa un reconeixement del saber fer i, per tant, una possibilitat de créixer professionalment i personal. A més a més, és una nova oportunitat per a l’adquisició d’una certificació oficial que permet a les persones capitalitzar l’experiència laboral i personal. Per a les empreses, ofereix la possibilitat de comptar amb professionals qualificats per desenvolupar una feina de qualitat atès que tenen certificades les seves competències.

En aquest sentit, durant la sessió s’ha  presentat l’Informe de recomanacions tècniques per a l’orientació en el procés d’acreditació de competències professionals i visibilització dels certificats de professionalitat. Aquest informe ha estat fruit del Grup de treball específic de la Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental, format pels Ajuntaments de Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Terrassa i  CECOT.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail