Buscador per paraules clau
23 maig 2022

El Consell Comarcal sol·licita 1’5 milions d’euros dels fons Next Generation per a la creació d’un producte turístic associat al camí del riu Ripoll i al patrimoni industrial del Vallès Occidental

El Consell Comarcal ha presentat davant el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme un projecte per optar als fons Next Generation que ha d’atorgar la Secretaría de Estado de Turismo. Es tracta del projecte “El riu, teixint fils de vida” que amb un pressupost d’1’5 milions d’euros permetria la creació d’un producte turístic associat al camí del riu Ripoll i al patrimoni industrial del Vallès Occidental. Aquest projecte vol explotar les potencialitats del patrimoni natural i cultural de la comarca i posar en valor la història i els trets identitaris del Vallès Occidental mitjançant un producte turístic singular que permeti el desenvolupament turístic sostenible del territori.

“El riu, teixint fils de vida” és un projecte turístic on els entorns naturals per on transcorre el riu Ripoll serveixen de connexió del patrimoni industrial i modernista de la comarca. El projecte afecta directament uns 40 quilòmetres de camins que discorren per sis municipis del Vallès Occidental: Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall. El projecte, però, permetrà crear sinergies amb la totalitat de municipis de la comarca a través de les connexions d’aquest camí fluvial amb la xarxa de camins comarcal i al fet que tots els municipis del Vallès Occidental disposen de recursos patrimonials de turisme industrial.

A nivell de patrimoni natural, el projecte inclou l’adequació del camí del riu Ripoll per als usos senderista i ciclista, creant d’aquesta manera una infraestructura verda que permeti la connexió dels dos grans espais naturals de la comarca, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Natural de Collserola. També ha de permetre la connexió de la comarca amb la ciutat de Barcelona a través de la unió de la conca del Ripoll amb la del Besòs al municipi de Montcada i Reixac.

A nivell cultural, el projecte permet fer un recorregut per la comarca a nivell històric gràcies a l’important llegat patrimonial, concretament el vinculat a l’ús agrícola i industrial de l’aigua que es reflexa en construccions com la xarxa hidràulica de la sèquia Monar que abastia els conreus o els molins d’aigua i fàbriques tèxtils que es troben al llarg del riu Ripoll.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail