Malgrat la pandèmia, la tendència positiva en l’ocupació ha fet que actualment hi hagi 7.216 llocs de treball més que abans de la COVID-19 al Vallès Occidental. Tanmateix, el teixit empresarial comarcal encara no s’ha recuperat de l’impacte de la pandèmia, que es manté per sota amb 1.619 d’empreses menys que el desembre de 2019.
Respecte a l’any anterior, l’ocupació s’ha incrementat en 13.340 (3,5%) llocs de treball a la comarca. Aquesta dada incorpora tant l’augment de treball de les persones autònomes com de les assalariades, sent l’increment d’aquestes últimes quasi un 4% superior respecte a les que treballen per compte propi.
A Catalunya, -sent la tercera comunitat amb l’índex d’atur més baix-, l’únic sector que va aconseguir generar ocupació els tres primers mesos de l’any va ser el de la construcció. Pel que fa a la comarca, altres sectors com educació i recerca, metall i distribució i logística també han encapçalat la creació de nous llocs de treball al Vallès Occidental. No obstant això, el comerç, hostaleria i turisme, han resultat els més perjudicats amb una pèrdua de llocs de treball (-1.117).
Pel que fa al nivell de contractació durant el primer trimestre s’han signat un 10,7% de contractes menys que al trimestre anterior. Tot i que la contractació indefinida ha crescut al llarg del trimestre amb molta intensitat (+55,8%), mentre que baixa la temporal (-22,8%), bàsicament per l’efecte de l’entrada en vigor de la reforma laboral aprovada el desembre de 2021, la contractació temporal continua sent la modalitat que predomina sent de cada 4 contractes signats durant el trimestre, 3 temporals.
Aquí podeu consultar les dades de l’Infoatur d’abril 2022